Свързани новини

22.06.2017 14:48

70% фенове на Путин, 37% - на Тръмп у нас

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е начело в класацията на международната организация Глобсек по брой фенове на руския президент Владимир Путин. У нас това са 70% от хората, докато изпитващите симпатии към към президента на САЩ Доналд Тръмп са 37 на сто, а канцлерът Меркел диша праха на глобалните лидери. Анкетата е проведена в седем източноевропейски страни-членки на ЕС и НАТО: България, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Хърватия и Чехия.



В пет от тях, сред които е и България, Путин се радва на по-голяма популярност от Тръмп. По фенове на властелина на Кремъл след нас се нарежда съседна Румъния съответно с 47% и 40% за Тръмп, Хърватия - 46% на 20%, Унгария - 44% на 29% и Словакия - 41% и 21%. В Чехия популярността на двамата лидери е близка (32% за Путин и 36% за Тръмп). Единствено поляците отдават очевидни предпочитания на американския президент - 35% за Тръмп и 10% за Путин, цитира данните сайтът Фрогнюз.


Що се отнася до сравнението между руския президент и германския канцлер, то по ниво на симпатиите Путин изпреварва Меркел в България, Унгария, Словакия и Чехия.


Проучването на Глобсек е проведено тази година под формата на индивидуални интервюта. Общо в него са участвали 7212 души. Изборът на анкетираните е направен по критериите пол, възраст, образование и местожителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион