Свързани новини

21.06.2017 15:21

Тръмп мотае нови санкции срещу Северен поток, подигра се с Порошенко

Видян 1944 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Тръмп намери начин хем да излезе от капана със санкциите срещу Северен поток 2, хем да покаже характер. След като Сенатът прие глоби не само за руските, но и за европейските фирми, които участват в газовия проект, срещу което остро скочи Германия, Конгресът с републиканско мнозинство реши да не гледа веднага решението. За да може то да влезе реално в действие, Камарата на представителите следва да го одобри. По закон обаче, ако това не стане до лятната ваканция, а тя иде скоро, се отлага за неопределено време и на практика става химера.


Президентът изненада неприятно украинския си колега Порошенко, който на качване в самолета си обяви, че му идва на гости в Белия дом. Тръмп го препрати на вицето си Пенс. Прие го в Овалния точно за 6 минути и по този начин направи за смях шоколадовия олигарх, който вече се бе похвалил, че е „получил силна подкрепа от Вашингтон”.


Само напомняме на този смешен фон, че след като махна визите за ЕС на кокаинова Колумбия и любимите за бягство на наши бандити Обединени арабски емирства, новоизбраният български еврокомисар Габриел го стори и за Украйна и неколкократно се снима ухилена с Порошенко. Очевидно, както тя, така и Външното ни министерство не са навътре в международните дела и не разбират геополитиката в момента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева