01/02

Свързани новини

20.06.2017 14:13

Ройтерс в опит да цензурира 19’ за истината

Видян 4231 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В редакцията се получи мейл от дама, представяща се за част от екипа на Ройтерс, в която настоява 19 минути да свали от сайта си новината за жалбата срещу България от британска кантора, по която ЕК трябва да съди и да отсъди дали България е дала нерегламентирана помощ на ТЕЦ-ове от 1,3 млрд. евро и да я възстанови – нещо, което по-рано вече коментира в нарочно изявление лично шефът на КЕВР.  Отговорихме със следното писмо:


  Уважаема госпожо,


Както агенция "Ройтерс" пише в своя материал http://www.reuters.com/article/us-bulgaria-energy-stateaid-idUSKBN1961CY , в ЕК е заведен иск от британска адвокатска кантора срещу България - неоспорим факт. И именно ЕК ще съди по този иск - неоспорим факт. Така че заглавието, което е на редакцията, както и преводът са напълно коректни смислово. Бихме се радвали да получим официално писмо от ЕК, където в прес-екипа на председателя на ЕК Юнкер отлично познават и често кореспондират с "19 минути", но до този момент нямаме опровержение или уточнение от страна на ЕК. В противен случай и поради липсата на каквото и да било потвърждение за представителност от Ваша страна, ние, разбира се, по никакъв начин не можем да се доверим на Вашата лична позиция - всеки би могъл да се опитва да ни нарежда от името на "Ройтерс" или ЕК. Освен това, се налага обяснение от властите по случая, което както личи от материала и "Ройтерс" не е получила, тъй като въпросът с незаконната държавна помощ за ТЕЦ-ове в България се обсъжда не от вчера и това бе официално заявено от председателя на КЕВР неотдавна в негово нарочно изявление, което нито ЕК, нито българското правителство са опровергавали - още един неоспорим факт.


Подобно вмешателство в редакционната политика без официално писмо от името на агенцията или на ЕК, нарушава основни граждански права. Опасяваме се, че това няма как да бъде добър атестат нито за Вас, нито за агенцията, нито за страната.


Поздрави,


Екипът на "19 минути"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей