Свързани новини

16.06.2017 15:06

Испания заплаши с вето фин. инжекцията за Гърция, ако не прекрати делата срещу 3-ма експерти

Видян 1355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Испания изненадващо заплаши да наложи вето на изплащането на милиардната помощ за Гърция, която финансовите министри на страните от Еврозоната одобриха в рамките на проведената среща в Люксембург.


Ако гръцкото правосъдие не прекрати висящите дела срещу трима чуждестранни експерти, изплащането ще бъде блокирано от Мадрид, увери испанският министър на финансите Луис де Гуиндос. Той подчерта, че е изразил „много ясно“ позицията си по въпроса още по време на срещата на Еврогрупата. Тя е подкрепена и от италианския му колега, предаде Фокус.


Спорните дела, които има предвид Луис де Гуиндос, са срещу трима експерти от Испания, Италия и Словакия. Те са работили за създадения в началото на дълговата криза през 2011 г. приватизационен фонд HRADF като консултанти. Обвинени са в нередности във връзка с продажбата на 28 имота на гръцката държава. Разследванията срещу тях се водят от 2012 г. Гръцкото правосъдие вече предяви и обвинения.


Всички жилищни постройки на ул. "Горна студена" от номерата 68 до 50 са построени извън границите на имотите и с изключително голяма плътност на застрояване. Подобна е ситуацията и на ул. "Гривица", където строителството е извършено върху закрита част на западния охранителен канал.


Изводът на експертите е категоричен, че жертвите и материални щети щяха да са значително по-малки, ако тези жилищни сгради не са били изградени в коритото на дерето, на самия път на водата, обясни Чавдаров.


Той допълни, че в същото време тези сгради са поели силата на ударната вълна, като са намалили нейната скорост и височина, като по този начин са предотвратили още по-големи материални щети, а най-вероятно и други човешки жертви.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата