Свързани новини

16.06.2017 12:42

19 млрд.лв. нов заем за Гърция

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Международните кредитори на Гърция одобриха отпускането на спасителен заем в размер на 19 млрд.лв, като детайлизираха средносрочните мерки за облекчаване на дълга на Атина. Съответните стъпки бяха приети в рамките на срещата на финансовите министри на страните от еврозоната, която бе проведена в Люксембург. Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас приветства решението.

„Днес Гърция обръща страницата. Имаме споразумение, което съответства на жертвите на гръцкия народ. С единство и решителност се движим напред, за да постигнем справедлив растеж и да излекуваме раните на кризата", написа Ципрас в социалната мрежа Туитър след полунощ.



Пробивът идва, след като кредиторите бяха разделени по въпроса как да се процедира с третия спасителен пакет след гръцкия финансов крах преди 7 години. Гърция е в процес на извършване на непопулярни реформи и съкращения заради получаването на по-нататъшна спасителна помощ.



Преди форума в Люксембург  Ципрас демонстрира решителност да търси решение на проблема с гръцкия дълг на предстоящата по-късно този месец среща на върха на лидерите на Европейския съюз, ако Атина не получи приемливо предложение на срещата на финансовите министри.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни