Свързани новини

14.06.2017 14:40

ДПС врътна ГЕРБ за мажоритарния вот

Видян 1655 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Поведението на ГЕРБ и ДПС за промените в Изборния кодекс не отговаря на очакванията на хората, а е политически пазарлък", коментира вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод гласуваните ден по-рано изменения на кодекса за мажоритарния вот в парламентарната правна комисия. „Политически пазърлък е това. Не е съвсем искрено поведението на ГЕРБ и ДПС", обясни Нинова. Според нея ГЕРБ не искат мажоритарен вот: „Защото го знам от тях“.


„Законопроектът е изключително некачествен, написан е набързо и не води до никаква мажоритарна система и ще създаде изборен хаос в страната”, каза по БТВ зам.-председателят на НС и соцдепутат Валери Жаблянов.


 "Нямаме промяна в позицията си, както в 43-ия, така и в 44-ия парламент, ще подкрепим мажоритарната система. Разговарял съм с Марешки, Воля твърдо ще ги подкрепи”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цв.Цветанов.


От ДПС обаче се отметнаха от първоначалната си позиция в комисията и обявиха, че няма да подкрепят мажоритарен вот в зала.


19 минути писа, че БСП са готови със свой проект за смесена избирателна система, който ще внесат веднага, ако вотът за мажоритарната се провали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни