Свързани новини

12.06.2017 17:36

Московски уволни шефа на ДАИ-София

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди подготвянето на спешни мерки за прекратяване на нередностите при практическите изпити на кандидатите за водачи, съобщиха от МТИТС.


По повод на установените нарушения, свързани с изпитите на кандидати за водачи, Московски разпореди освобождаването на началника на областния отдел „Автомобилна администрация“ – София Кънчо Димитров, както и на всички служители, за които има информация, че са извършвали неправомерни действия.


 


Министърът определи няколко цели, за подобряване на качеството на практическите изпити, по които експертите ще работят, Първата цел е изготвянето на нова методология за избор на маршрутите, по които трябва да преминават по време на изпита кандидатите за водачи. Един от вариантите е на всеки кандидат да бъде предварително зададена началната и крайната точка на маршрута, като сам да избира от къде да премине. По този начин изпитващите няма да имат възможност да дават на едни кандидати по-лесни, а на други по-трудни маршрути.


 


Втората мярка, по която се работи, е изваждането от изпитните комисии на представителите на автошколите.


За да бъде напълно гарантирано, че учебните автомобили, с които се провеждат изпитите, са подсигурени с технически средства, които минимизират субективния фактор и не позволяват манипулации, се проучва възможността ИА „Автомобилна администрация“ да закупи или вземе чрез оперативен лизинг автомобили. Тези превозни средства ще бъдат обезпечени със съвременна техника, която да отчита движението на автомобила, както и поведението на водача и изпитващия. Оборудването в автомобилите трябва да бъде фиксирано и да позволява цялостно видео заснемане в купето и извън превозното средство, да прави постоянен аудио запис, да отчита кога се натискат педалите от изпитващия, както и всякакви други въздействия върху управлението. Тази мярка ще доведе до затягане на контрола и ясно определяне на отговорните лица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей