Свързани новини

12.06.2017 16:18

Освобождават предсрочно 16 затворници с присъди за убийства, изнасилвания и грабежи

Видян 1464 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

16 затворници с над 15-годишни присъди за убийства, изнасилвания и грабежи ще излязат на свобода до няколко месеца, пише вестник Телеграф.


 От затворите в страната, които са преценили, че опасните бандити и рецидивисти е редно да излязат на свобода, се основават на факта, че всичките 16 престъпници отговарят на формалните предпоставки, регламентирани в поправките на чл. 70 от Наказателния кодекс.  Това означава, че за тях съдът е постановил условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на останалата част от наказанието лишаване от свобода, тъй като бандитите са представили доказателства, че в затвора са се поправили и са излежали повече от половината от наказанията си.


  Както 19’ писа, скандалните поправки в Наказателния кодекс са направени по предложение на тогавашния министър на правосъдието в кабинета Борисов 2 Христо Иванов. Промените в НК са гласувани окончателно в последния работен ден на предишния парламент (ББ2), чийто председател беше сегашният правосъден министър Цецка Цачева.


 Така по примера на двама от страховитата банда за отвличания Наглите - Любомир Димитров - Гребеца и Ивайло Евтимов - Йожи, на път да вкусят свободата са още 16 закоравели престъпници.


 Сред тях е бруталната майка, която като в същински филм на ужасите уби детето си, като го удави в пералнята. Младата майка грабва 2-годишния си син, напъхва го в пералнята и пуска машината да върти на бързи обороти. Въпреки въртенето на центрофугата то не умира толкова бързо. Жената отваря пералнята, хваща го за краката и така държейки го набутва главата му, потапяйки я в останалата в машината вода, докато го удави напълно.


 Останалите повече от дузина бандити са не по-малко опасни от нея. Сред тях има жестоки убийци, извършители на безскрупулни грабежи и брутални изнасилвачи. Все закоравели престъпници, които извън затворнически комисии и съдилища, обществото трудно приема да се разхождат на свобода.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за