Свързани новини

12.06.2017 09:33

Може и да няма правителство на Мей, Корбин иска нови избори

Видян 1375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Във Великобритания, където живеят между 100 000 и 200 000 българи, правителство на Тереза Мей може и да няма, след като юнионистите от Северна Ирландия, от които консервативната лидерка очаква гласове за минаването на кабинета през парламента, опровергаха информациите от торите, че се били разбрали по всички теми. Това наложи засрамената Мей да уволни двамата си най-важни съветници, а пред ВВС да излезе да се оправдава верният й военен министър Фалън, който обясни, че наистина нямало да има формална коалиция, а само подкрепа по „големите теми”. Той обаче не уточни какво, освен избора на правителство, се смята за такава тема. Само каза, че торите не били длъжни да се съгласят с юнионистите „по всичко”. Явно имайки предвид доста екстремните тези на партията по въпросите на абортите, гейовете и т.н., които връщат дневния ред на Острова половин век назад!


Както и тезата на юнионистите, че Ирландия трябва да бъде обединена след референдум, което не е ясно как кореспондира с идеята за самостоятелно Обединено кралство след Брекзит, понеже ЕЙРЕ е република и то в ЕС.


Обаче само с 10-те гласа на малката крайнодясна партия може да се събере мнозинство за Мей.


Лидерката на юнионистите Арлин Фостър категорично отрече сговор и каза, че „дискусиите ще продължават следващата седмица и че ще се срещне с Мей в Лондон във вторник, за да обсъждат дали и как ще работят тепърва”.


Мей бе подложена и на приятелски огън, след като близкият до торите Сънди Таймс публикува инфо, че външният й министър Борис Джонсън, който не успя да седне в стола на съперника си от студентските години Камерън, заради поставянето там на Тереза, отново има апетити към лидерството на партията. А значи и към премиерството. Борис уж отрече, но потвърди, че даже и министри от кабинета на Мей го убеждават да поеме курс към партиен преврат, за което бил получил и текстови съобщения, които явно може да покаже. Екскметът на Лондон заяви, че още било рано да се каже какво ще предприеме.


На фона на всички тези арогантни сметки, само за ден 540 000 подписа се събраха под петиция за недопускане на втори кабинет на Мей. Лидерът на червените Корбин се присъедини към гласовете, като призова останалите партии за бойкот пред Гардиън: „Не може да продължаваме така. Искаме избори до края на тази година или в началото на новата. Имаме програма, искаме да служим на хората, които питат – защо децата ни живеят по-зле от нас”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв