Свързани новини

10.06.2017 09:02

Падналият вертолет Пантер се ударил в кораб

Видян 2307 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Вертолетът Пантер на ВМС е паднал във водите на Черно море край Варна след съприкосновение с военен кораб. Падналият в Черно море вертолет AS Пантер-565 MB на Военноморските сили ще бъде изваден от водата за нуждите на следствието, което вече започна, съобщи началникът на щаба на ВМС капитан първи ранг Георги Пенев.



Пенев посочи, че вертолетът е паднал в морето, след успешно изпълнение на задачата си по време на тактическото учение "Черно море-2017". Инцидентът се е случил при изпълнение на маневра към авиобаза "Чайка", за да се прибере, когато машината е влязла в съприкосновение с кораб и паднала във водата. 


На борда на военния хеликоптер са били трима капитани - на 38, 49 и 50 години. Членовете на екипажа на фрегата „Дръзки“ и водолазен екип са действали незабавно за оказване първа помощ на пострадалите.


Тримата членове на екипажа на вертолета са откарани във Военноморската болница във Варна. Командирът на вертолета - капитан Георги Анастасов, на 38 г. , e починал.


Води се разследване, както от страна на Военноморските сили, респективно на Министерство на отбраната, така и от страна на „Военна полиция“, съобщи още капитан първи ранг Георги Пенев. В момента се изяснява ситуацията, при която е възникнал инцидентът.

 

"Тъй като благодарение на професионалните качества на загиналия при инцидента с военния хеликоптер кап. Георги Анастасов, животът на останалите двама души от екипажа е спасен, министър Красимир Каракачанов е издал заповед за неговото повишаване в звание посмъртно от капитан в майор. Това каза той в предаването Тази събота на бТВ.



Каракачанов допълни, че се е обадил лично на бащата на загиналия капитан, изразил е своите съболезнования. Министерството на отбраната поема всички разходи по транспортирането на семейството до Варна, което е от Ямбол, както и разходите по погребението.


 "Захождайки пред кораба, перката на вертолета е закачила пилона, на който се окачват знамената, пилотът обаче е овладял хеликоптера и се е отправил към брега. Но явно в следващите минути апаратурата подава сигнал за проблем, той обръща хеликоптера и го приближава обратно към кораба, за да може да бъде приводнен във водата близо до кораба, за да могат по-бързо и по-ефективно да работят спасителните екипи, които вече са се задействали по това време", обясни още министърът.



"Много бърза и професионална работа на спасителните екипи от флота, но при падането на хеликоптера във водата – тук вече се изяснява причината как двама от екипажа са успели да излязат, а самия пилот кап. Анастасов не е успял. Това ще го кажат следствените действия. На практика, овладявайки хеликоптера и връщайки го обратно към кораба, със своите действия той е дал възможност на своите двама колеги да се спасят", допълни Каракачанов.



 

 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на