Свързани новини

09.06.2017 15:06

Борисов: Много хора слушат изказванията на такива като нас и решават да накажат

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не ми се искаше да отговарям на този въпрос, много хора по света слушат изказванията на такива като нас и решават да накажат. Това заяви от трибуната на Народното събрание премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за проведена среща с държавния глава на автономията Иракски Кюрдистан Масуд Барзани, зададен от народния представител Елена Йончева.


След като премиерът Борисов обясни, защо не е искал да се шуми много около срещата, както и, че България не е давала официална позиция за предстоящия референдум за независимост в Иракски Кюрдистан, в реплика Елена Йончева заяви, че е изненада. Тя попита защо, ако се e търсило конфиденциалност, е имало кюрдски журналисти. „Вие казахте, че ще сте мост между г-н Ердоган и г-жа Меркел. В този смисъл опитвали ли сте се да окажете някаква международна подкрепа за този референдум, каква е българската като цяло за него. Вчера външният министър на Германия каза, че да се поставя под въпрос единството на Ирак е неверен път, който може да усложни нестабилната ситуация. Какво е нашето отношение, позицията ни? Има ли опасност за сигурността и териториалната цялост на балканите”, попита тя.


Премиерът Борисов заяви, че темата за предоставяне на военна помощ за Иракски Кюрдистан не е разисквана и не са поемани ангажименти.


„Още веднъж напомням – ние ангажимент за подкрепа не изразяваме не изразяваме по никакъв начин. Позицията ни е за единен Ирак. Делегацията може да потвърди не е коментиран изобщо въпросът в Германия или Франция по тази тема. Какво е казал немския външен министър си е негова работа. С мен това не е обсъждано. Позицията ни е за единен Ирак. Когато са поискали да се видят в мен и ако откажа таи среща пак взимам страна”, заяви той.


„Да сте забелязали, че си кюрдските журналисти си пуснаха съобщението на другия ден, когато си отидоха, а не когато са тук. Не ми се искаше да отговарям на този въпрос, но щеше да се спекулира. Много хора по света слушат такива като нас, когато се изказват и решават да накажат. Дори водещи служби в света, държави с къде - къде над нас експертиза всеки ден ги торпилират и им създават проблеми. За съжаление с днешния отговор аз привличам това внимание, надявам се дотук да спрем”, коментира той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак