Свързани новини

09.06.2017 13:56

С 400 млн. ГЕРБ пак започнаха със заемите, рече Нинова

Видян 2475 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 ГЕРБ пак започнаха със заемите. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, която прочете декларация от името на ПГ на "БСП за България" във връзка с тегленето на нови 400 млн.лв., след като за 2 години Борисов 2 изтегли над 16 млрд. държавни и държавно гарантиране борчове.


"Обръщам се към управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти. Колеги, странен стил налагате в този парламент, още от самото начало. Във всяко свое изказване разделяте на две. В първата част от всяко ваше изказване намирате винаги повод и основание да нападате БСП, да лепите етикети, крайни дори и неприемливи за съвременната демокрация, и във втората част да кажете: „Елате заедно да работим за България“, заяви Корнелия Нинова. "Оправете си това раздвоение на личността, ако може", допълни тя.


"Ние сме наясно със своята позиция - ние сме опозиция и алтернатива. Ще отговорим категорично на всяка неоснователна нападка и лъжа и ще ви пожелая да стигнете резултатите на правителството през 2009 г.- и като излишък, и като чуждестранни инвестиции, и да спрете да лъжете българския народ, че когато социалистите управляват, държавата фалира. Извадете си справка за онези години. Сърдечно ви пожелавам да постигнете тези резултати в някое ваше управление", заяви още Нинова. По думите й връщането на разговора в миналото показва само идейно безсилие за бъдещето. "Ние няма да участваме в това", каза председателят на БСП. "Постоянно повтаряте: „Вие правите нещо, после ние и Борисов го плащаме“. Плащахте пенсии! Сега ще плащате други неща! Уважаеми колеги, не плащате вие, нито г-н Борисов си ги носи от Банкя. Това са парите на българския народ – и пенсиите, които получават, и санирането, което им предлагате, второ качество. Взимате от техния джоб, не от вашия, за да казвате, че вие го плащате. Плаша го целия български народ. Ние това си го знаем", коментира Корнелия Нинова.


"Днес се обръщам към българския народ, да знае следното - Предишният мандат на ГЕРБ ви остави 10 млрд. лв. заем. Започна се отново. Вчера правителството реши да вземе първия си заем за този мандат от 200 млн. евро. Не само, че плащате всичките им далавери с вашите пари, но ще плащате и дълговете, които ви оставиха в предишния кабинет, с които започват този мандат. Започна се отначало. Имат да взимат 6 млрд. лв. по програма, която те са си гласували. Вероятно към края на мандата им, когато и да е той, вие български граждани ще дължите, всеки от вас- 16 млрд. лв. заем, натрупани от правителството на Бойко Борисов", заяви още Нинова.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на