Свързани новини

09.06.2017 11:50

Зловеща прогноза, ако приемем еврото от немски професор

Видян 2431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Еврозоната беше много лоша идея, тя предизвиква сътресения в Еврогрупата. Проблемът в нея е на две скорости, защото вътре има държави, които са в криза, държави, които са податливи на криза, и такива, които се движат много бързо. Това заяви световноизвестният немски професор икономист и евродепутат от Групата на ЕКР Бернд Лукке в ексклузивно интервю пред своя колега Николай Бареков специално за авторското му предаване „Презареди България”, което се излъчва всеки четвъртък от 22:00 часа по телевизия Евроком.


„Плюсът в германския дефицит се дължи именно на тази единна валута. От друга страна, проблемите на останалите държави идват от това, че те не могат да девалвират собствената си валута и трябва да се придържат към еврото”, категоричен е той.


Като пример за негативните последици от членството в европейския валутен съюз видният икономист посочи две близки държави от Скандинавския полуостров. По думите му Финландия, която е членка на еврозоната, за миналата година е намалила своя БВП с 5%, а Швеция, която е извън този съюз, го е увеличила с цели 10%. „Тези близо 15% между Швеция и Финландия показват защо две страни, които са толкова близко, могат да имат такава драстична разлика в БВП”, заключи проф. Лукке.


В предаването в четвъртък вечер беше излъчен и пилотният епизод  на рубриката „В името на народа” с Димитър Байрактаров. Опитният журналист показа истинското лице на българските политици като разкри тоталната им безотговорност и лицемерие.  След като представи кадри от рушащата се целодневна детска градина „Мое детство”, която се намира в лидерския 25 МИР, Байрактаров застана очи в очи с властимащите, за да ги попита не считат ли за морално да дарят на българските деца заплатите си за месеците,  в които се шляяха и правеха рекорди по бездействие.


 


От политиците, застанали  пред камерата на „Презареди България”,  единствено шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов беше категоричен, че и дума не може да става за подобен акт. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обаче заяви, че е морално. „Никой български гражданин не получава възнаграждение за това, че не върши работа, ние не сме по-различни”, призна тя. По думите й причината народът да мрази политиците е именно, че в Народно събрание не се извършва работа „полза роду”, а облагите са огромни. „Единственото, което прави днешното правителство, е прокарването на лобистки закони”, убедена е тя. Нинова даде обещание пред Байрактаров, че лично ще отиде до целодневна детска градина „Мое детство” с екипа на „Презареди България”и ще потърси решение на проблема.


 


Не е нормално парламентът да бие антирекорди по работа, а да се харчат милиони за парламентарна дейност, смята депутатът от БСП Александър Симов. По думите му 23-минутният парламентарен ден е достоен за рекордите на Гинес. Бившият журналист призна,че това е най-краткият му работен ден в живота. Съществува едно пълно неглижиране на парламента, България днес се управлява от сутрешните телевизионни блокове и сутрешните хрумвания на премиера, смята депутатът от БСП.


 


Това скандално и некомпетентно правителство ще постави България извън новия световен ред. Такава прогноза направи Николай Бареков по време на рубриката „Часът на евродепутата”. Той  разкритикува българското правителство, че не отстоява националните ни интереси в тези размирни времена.  „За първи път имаме деятели във външната политика на България, включително и самият министър-председател, които не могат да излъчат подходящите послания дори към своите партньори”, категоричен е евродепутатът. В тази връзка Бареков изрази опасения, че България ще загуби председателството на ЕС и въпреки коленопреклонното си поведение, Борисов ще бъде лишен „от черешката на третомандатата си торта”.


 Вижте видеото ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне