Свързани новини

09.06.2017 09:36

Симеонов: Поведението на Йончева е национално предателство, Тя: Да ви арестуват за клевети и обиди

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Спорът между вицепремиера Валери Симеонов и депутатката от БСП Елена Йончева за оградата на границата се задълбочи със скандал в телевизионен ефир.


"За мен поведението на Елена Йончева е безотговорно, бих го отъждествил с национално предателство", заяви Симеонов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.
На въпрос предложил ли е Валери Симеонов вместо двуредова ограда по границата – едноредова, по времето, когато вътрешен министър е Румяна Бъчварова, той уточни: „Точно така По начало това е инициатива, заложена в програмата на Патриотичния фронт и Обединените патриоти. Наша цел, приоритет за участие в предното правителство – да се направи оградно съоръжение по границата с Турция“. Симеонов уточни, че решението за изграждане на оградата е станало възможно след промяна в Закона за обществените поръчки. „След като решението се взе февруари месец, а изграждането реално изграждането започна юли месец при Хасково. Тази ограда е направена за около година и 10 месеца. Но за 2015 г. я нямаше предвидена в бюджета и парите се осигуряваха от излишъците. През октомври имаше сериозен недостиг на средства за Ямбол и Хасково, намалиха средствата. Тогава на едно от съвещанията при Бъчварова, когато потокът беше страхотен, стотици се опитваха да влизат, решихме да се премине към едноредово изграждане с проектопроектиране, тъй като липсваха средства. Ако бяхме на два реда щяхме да сме някъде край Лесово, а сега имаме цяла ограда“, допълни той.



Симеонов заяви, че няма заяждане с Елена Йончева, а тя и като цяло от БСП са преминали границата. „С дърдоренето по въпрос, свързан с националната сигурност. Не могат да си правят политическа дъвка с това“, допълни той. „Информацията, която изнесе г-жа Йончева я няма в този доклад, знам откъде я е взела. Трафикантите стоят и гледат дали ще има повишаване на наказанието за тях, насочват се потоците непрекъснато, не са глупаци. Какво е деянието с изнасянето на информация нека да прецени прокуратурата, за мен е безотговорно поведение, бих го отъждествил с предателство“, каза още Валери Симеонов. Вицепремиерът уточни, че визира изнесената от Йончева информация от зададен въпрос, в който указва точно от коя до коя пирамида е едноредова оградата. „Напоследък нейното оръжие, а и на БСП е лъжата. Лъжата, че става въпрос за далавера, злоупотреба, за някаква мащабна измама за 21 км.“, допълни вицепремиерът.



На въпрос дали е лъжа, че видеонаблюдението не работи той отговори, че няма никакви проблеми със системата за видеонаблюдение.



Той повтори, че оградата е едноредова там, където е проектирана да бъде такава. „Проблем е да се прикрива истината, но е проблем и да се лъже“, заяви Симеонов и уточни, че така се насочва мигрантският поток.



По време на разговора на Валери Симеонов и водещия, народният представител Елена Йончева поиска извънредно включване в ефира. „Йончева заяви, че не ползва президентството за информация, а използва тази, която е публична. „Тази част, която казвам е от доклада на главния инспекторат. Този доклад е на сайта на Народното събрание публикуван, няма издаване на държавна тайна, даже няма издаване на никаква“, обясни тя и допълни, че в доклада се казва, че камерите към настоящия момент не са в изправност и не могат да бъдат използвани за охрана на границата. „Ако наистина г-н Симеонов смята, че трафикантите чакат да научат от екрана на телевизията от къде да прекарат поредната група с мигранти, то значи, че той има сериозен проблем“, коментира тя. Йончева каза още, че Валери Симеонов заема важен държавен пост и вярва, че той знае, че не може да нарича национален предател депутат или журналист. „Не може да каже, че някой е заплаха за националната сигурност, защото насочва вниманието на обществото към проблеми", уточни Йончева.
От своя страна Симеонов уточни, че в част от нещата Йончева е права. „В отношение на констатациите, че част от съоръженията не работят, тя е права. Тя още веднъж разкри къде е този участък, където има проблеми с камерите. Питате дали от телевизията научават от къде да минават? Да и от нея. Те дебнат и научават от всякъде, където могат. Във въпроса си още упоменавате имена на пирамиди. От къде знаете, че точно между тези пирамиди има проблем“, попита Симеонов.
„За мен е национално предателство, защото нарушавате държавната сигурност, особено като сте на такъв пост. Като бяхте студиото на Нова телевизия, показахте много снимки, за да покажете, че оградата е изградена калпаво. Е, тя е направена по времето на Орешарски. Защо се опитвате да покажете калпавата работа на предното управление", каза още той.
Йончева заяви, че не е предоставяла снимки на паднали огради, а на българската ограда в две студиа. „Защото вие преди време казахте, че няма никакви факти, че има злоупотреба. Пред вас казах, че има постановление на Министерски съвет, където се казва, че съоръжението тип А се изгражда по цялото трасе, освен в труднодостъпните райони", коментира Елена Йончева. Валери Симеонов се бурна към Йончева с думите: „Вие не ме цитирате, това не е вярно! Всяка седмица съм там".
Йончева продължи: „Казвате, че съм предател и опасност. Всъщност съм благодарна, че ви има. Късмет е, че сме член на ЕС, защото след като давате такива епитети на депутати и говорите, че журналистите лъжат, давате повод да ви арестуват за клевети и обиди."
Симеонов заяви, че подлага на съмнение филмите на Йончева за Донбас. „Бяхте пристрастна. А сега ще дадете показания пред прокуратурата, след като изнасяте данни къде оградата е била двуредова и къде едноредова", каза още Валери Симеонов.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…