Свързани новини

08.06.2017 16:52

45 млн. лв. за самолетни билети харчи властта

Видян 3779 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Въпреки че има обявена централизирана държавна поръчка за купуване на самолетни билети за 30 млн.лв., през последните месеци властта обяви "малки" поръчки за същото на обща стойност още 15 млн.лв. Никоя обаче не може да стигне докрай поради юридически спорове.


Върховният административен съд отмени скандалната поръчка на самолетни билети за парламента, пусната два дни, след като Цецка Цачева излезе в отпуска като шеф на НС заради президентските избори. През октомври 2016 г. 19’ предупреди, че конкурсът е нагласен в полза на фирмата Аргус травел, която е с отнети права да продава билетите на България еър, а именно това са преките полети до най-важните за администрацията дестинации като Брюксел и Берлин. Твърдението, че всъщност ставало въпрос за Аргус травел интернешънъл, която била с друг собственик, не минава, понеже дружествата са свързани – принадлежат на майка и син. Навсякъде проблемът на семейния им бизнес е един: „установени нарушения и прекратена оторизация за издаване на билети от националния превозвач”. Решението е от 12.04. 2017 г. И процедурата почва наново.


Двете страни се сблъскват на повечето от многото обявени търгове и отвеждат резултатите им до КЗК и ВАС, докато оспорваната от същите голяма 30-милионна поръчка за цялата държавна администрация също тлее по органите. Най-апетитните парчета от тортата са поръчките на МВнР – 4 млн., МВР – 3,6 млн. и идващите 2,2 млн.лв. на БНБ.


Последно Аргус Травел - син беше отстранена основателно от търга за 2 млн. на МинФин. Именно ведомството на Горанов обяви на 21.01.2016 г. и мегапоръчката за 30 млн.лв. Кашата ще стане пълна след решението по големия казус, тъй като не е ясно, ако 30-те млн. тръгнат, какво се случва с по-малките поръчки по министерства. Страшното е, че с това е свързано провеждането на българското европредседателство!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец