Свързани новини

08.06.2017 16:16

Данчев: Вносителите на Закона за концесиите не знаят съдържанието му

Видян 1692 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Димитър Данчев, народен представител от ПГ на „БСП за България” в 44-то Народно събрание, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2“, заяви позиции по следните теми:


Забавянето на същинската законодателна дейност на Народното събрание.


    Димитър Данчев категорично заяви, че липсата на законодателна дейност досега в Народното събрание не се случва по вина на ПГ на „БСП за България”. Това е бил и един от основните мотиви за искането на оставката на председателя на парламента Димитър Главчев. Народният представител от „БСП за България” продължи, че в дневния ред на Народното събрание са били налагани законопроекти, които не са в дневния ред на обществото ни.


Законът за концесиите.


    Димитър Данчев каза, че днес законът е бил приет на първо четене. Парламентарната група на „БСП за България” е гласувала против. Данчев продължи, че така и не е станало ясно защо се бърза толкова много с приемането на този законопроект. Той е прескочил нормалните процедури на работа в Народното събрание. Някои комисии е трябвало да се запознаят със законопроекта, който се състои от 150 страници, за по-малко от 24 часа. Димитър Данчев обясни, че е станало ясно, че част от вносителите не са запознати със законопроекта и мотивите към него.


   Народният представител обясни, че в миналия мандат на Народното събрание почти същият законопроект е бил внесен от Министерски съвет и затова сега, за да се избърза с процедурите, вносители са група народни представители. Те пък в голямата си част не са наясно с това, което предлагат.


Философията на законодателната дейност на „БСП за България”.


    „На базата на вашата предизборна платформа и обещанията, които сте дали, каква е вашата законодателна инициатива, с какви закони основно се захванахте?”, попита водещата Клара Маринова. Димитър Данчев отговори, че законопроектите на парламентарната му група са свързани с обявените в предизборната програма приоритети. Например внесен е законопроект за промяна на НК, целта е да отпадне „маловажния случай”. Внесен е и закон за храните, с него се цели подпомагане на българското производство с въвеждане на минимални квоти за присъствие на хранителни продукти българско производство в магазините с оборот над 2 милиона лева. Внесени са и промени в закона за училищното и предучилищното образование, едно от предложенията в него е въвеждането на един учебник по една дисциплина, както и ограничаването на финансирането от държавата на частните училища.


Вътрешнопартийният живот в БСП.


   „Някои хора си останаха и депутати, и членове на висшето ръководство на партията, други като Вас трябваше да избират между партийната и депутатската работа, защо се получиха тези разминавания според Вас?”, попита водещата Клара Маринова. Димитър Данчев отговори, че има уставна норма, която забранява съвместяването на ръководни партийни постове с такива, които са изборни. Той продължи, че що се касае до промените в ИБ, то те са изцяло прерогатив на председателя. Народният представител беше категоричен, че не е усетил напрежение при гласуването на промените в БСП.


   „Как се развива работата със структурите, здрави ли са вашите структури?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че като доскорошен председател на районната организация в „Подуяне” може да каже, че през последната година притокът на нови членове е чувствителен, усеща се и сериозен подем в работата на организацията. „Има усещане за положително развитие на организационния живот в партията като цяло!”, завърши Димитър Данчев разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби