Свързани новини

08.06.2017 15:20

Йончева: От оградата по границата се краде

Видян 1592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Имаме обосновани съмнения, че се търгува с българската национална сигурност. Част от оградата по границата се строи некачествено, в резултат на което е и този бежански поток". Това заяви народният представител от "БСП за България" Елена Йончева пред журналисти в парламента. Тя уточни, че с решение №17 на МС от 14.01.2015г. е прието оградата да бъде двуредова. "Едноредова ограда, според това постановление, се предвижда да бъде построена само в труднодостъпните райони и по поречието на реките", допълни народният представител. По нейните думи същата година, на 20 ноември, Главна дирекция "Гранична полиция", с писмо №32820018149 , нарежда на областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас да преминат към строителството от двуредова към едноредова ограда. "Фирмите, които изпълняват това строителство, сами променят проекта, дори и на едноредовата ограда, която е приета от Министерството на вътрешните работи", коментира депутатът от левицата.


Елена Йончева посочи доклад на Главната инспекция на МС от тази година, в който се казва, че даденото указание за строителство на едноредова ограда не кореспондира с утвърденото от министъра на вътрешните работи задание за проектиране на съоръжението, по което областните управители вече са имали сключени договори за изграждане на съоръженията и обслужващия персонал. Тя подчерта, че едноличен търговец строи тази ограда и променя проекта на МВР. Йончева попита кой и защо нарежда на областната управа, на частни фирми, сами да променят проекта на оградата и с каква цел. "Имаме съмнения, че от оградата и от нашата сигурност се краде", каза още тя. "Имаме съмнения и относно самата стойност на оградата", продължи Йончева. Тя обясни, че първите 30 км, строени от януари до юни 2014 година, от Министерството на отбраната, струват около 300 000 лв линеен км. "Днес цената е четири пъти по-висока. Бихме искали да получим доказателства, че това отговаря на качеството на оградата и е повишено съответно с четири пъти", коментира депутатът. Йончева е категорична, че ще сезира прокуратурата и ДАНС и ще предостави всички документи.


"Относно камерите за наблюдение по границата, повече от три години те не работят и въпросът ми е защо", попита Йончева. Тя цитира доклад на Главния инспекторат на МС, според който от Капитан Андреево до граничен пункт Лесово, от края на юни 2014 година до април 2017 година, голяма част от камерите не работят. "Става въпрос за един участък, който е много натоварен откъм преминаване на мигранти", уточни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху