Свързани новини

08.06.2017 12:34

Турските медии коментираха изявленията на Борисов при Меркел

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турски медии поместват днес публикации за изявленията, направени след разговора на федералния канцлер на Германия Ангела Меркел с министър-председателя Бойко Борисов в Берлин, съобщи БНТ.


"Ще използвам влиянието си", пише електронното издание на в. "Хюриет", извеждайки цитат от изказването на Борисов. Поместени са думите на премиера Борисов за предстоящото му посещение в Турция, където ще разговаря с президента и министър-председателя на страната. Вестникът предава думите на Борисов, че ще положи усилия за нормализиране на отношенията между Анкара и Брюксел. "Не мога да знам какъв успех ще имам, но ще използвам цялото си влияние", е посочил премиерът, цитиран от "Хюриет". Борисов е откроил също икономическия потенциал на Турция, пише още турското издание.


В. "Йени акит" акцентира върху думите на Меркел от вчерашната пресконференция, че Германия и Турция трябва да продължат диалога и след изтеглянето на германските военни от базата Инджирлик. По отношение на България се посочва, че германският канцлер е благодарила на България за подхода към сигурността на границата с Турция и по въпроса за трафика на хора.


Частната турска телевизия НТВ също пише на сайта си по темата, като помества думите на Борисов, че между Турция и ЕС е имало много негативни моменти, но той ще положи усилия за нормализиране на тази връзка при предстоящото си посещение в Турция. Борисов е посочил, че Турция е голяма страна, която има връзки с много държави, пише още НТВ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате