Свързани новини

07.06.2017 15:06

Скандално вдигат 2 етажа над хотел България, застрояват градината

Видян 7115 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два етажа ще бъдат вдигнати над сегашните на гранд хотел България на жълтите павета, чиято някогашна прекрасна градина, въпреки алармата на 19 минути, ще бъде застроена, разказват работниците на обекта, на които със сигурност може да се вярва, защото работят по план.
Това ще стане в резултат на започналия в понеделник и очертаващ се като 2-годишен ремонт на паметника на културата в центъра на София. Скандалът е свързан с този около Двойната къща, тъй като инвеститорът отново е от орбитата на СИК – делеше една бизнессграда с групировката – същата, в чийто асансьор бе взривен Стоил Славов. Неговият син пък застрои плажа на Слънчев бряг с ваканционните си апартаменти Хевън, които не пречат на разчистването на пясъка от незаконни постройки, както и ВИС-аджийският хотел Дюн.
Институциите позволяват неистовите апетити на групировките да се развихрят отново и отново, вместо да защитават културното наследство на София. Любимият на Цар Борис III гранд хотел България е построен в края на 30-те години на миналия век в комплекс с концертната зала България. Не е случайно, че стилът е същият монументален като вдигнатите по същото време други знакови здания в района – БНБ и Съдебната палата.
Сега всичко това ще бъде разрушено и ще се превърне в мутробарок! 19 минути няма да остави тази работа така!



Лично кметът на София Йорданка Фандъкова, се зае със случая по настояване на 19 минути.  Тя веднага изпрати служители на Контрол по строителството на място и обясни: „Инвеститорът няма  нито проект, нито план, нито разрешение за строеж, надстрояване и дострояване нито от СО, нито от района. Сградата е паметник на културата и дори за преустройство трябва разрешение от Националния институт и от Министерството на културата”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв