Свързани новини

07.06.2017 14:46

Йончева: Камерите по границата не работят

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Твърдението на топжурналиста Елена Йончева, депутат от парламентарната група на БСП за България, че камерите по границата не работят и, че там цари хаос и безредие, вбесиха вътрешния министър В.Радев и между двамата пламна остра препирня. В студиото на Нова тв Йончева показа доклад, според който техническите средства за наблюдение в пограничните райони от КПП Капитан Андреево до КПП Лесово не работят заради изтекъл договор за поддръжка.


Документът гласи следното: "Значителна част от техническите средства на системата, а именно - панорамни устройства, сензори и др., не са в изправност и не могат да бъдат използвани в охрана на границата".


 Йончева припомни още факта, за който 19 минути пръв писа, че при правителството на Бойко Борисов се взема решение оградата по южната ни граница от двуредова да стане едноредова. Тя уточни, че според първоначалното постановление на Министерския съвет оградата е трябвало да се състои от два реда по цялата бразда и един ред само там, където теренът е труднодостъпен. По думите й, въпреки това решение, оградата в Хасковско е едноредова, а не двуредова.


 Йончева обясни, че първоначално изграждането на оградата е възложено на частна фирма, която впоследствие преправя проекта съгласно постановлението на МС. „Препроектирането на оградата в разрез с поставеното от МВР изискване означава, че има търгуване с националната сигурност на държавата... Всички документи, с които разполагаме, ще бъдат дадени на прокурор", заяви Йончева.


 На живо по телефона се включи вътрешният министър Валентин Радев:


"Влизам в кабинета и виждам по телевизора госпожа Йончева как разказва една и съща приказка. И аз ви каня другата седмица - двамата, с две коли да отидем при областния управител, да видим всички документи, оттам отиваме и виждаме оградата. Спрете да внушавате! Извинявайте, ама същото беше със 160-те милиона от Европа, които размахваше госпожа Нинова".


 


Той призна, че е направено препроектиране на оградата от двуредова на едноредова.


Малко по-късно вчера премиерът Бойко Борисов пък успокои канцлера на Германия Ангела Меркел на срещата си с нея така: „Моля ви се, охраняваме максимално границата, ама то и от Алкатраз има избягали затворници”...




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и