Свързани новини

06.06.2017 16:50

Газпром опроверга Борисов за потока

Видян 2552 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Газпром не обсъжда с България възобновяването на Южен поток, а варианти за развитие на газопреносната система на страната“, съобщи заместник-председателят на борда на руския гигант Александър Медведев.


Той добави, че молба от България към „Газпром“ за увеличаване на доставките на природен газ не е постъпвала: В този случай аз участвах в преговорите с България. Никакви питания за 15,7 милиарда куб. метра газ не са постъпвали“.


Напомняме, че коментарът на премиера Борисов за рукването на 15,7 млрд. руски газ към страната ни и появилите се в тази връзка хипотези на трета тръба на Турски поток – де факто отказания от нас през 2014 г. от тогавашния служебен и настоящ редовен вицепремиер Екатерина Захариева Южен поток, възникнаха покрай отчета на енергийния министър Теменужка Петрова в Москва. От думите на руската страна става ясно, че тя явно не е разбрала добре.


Бойко Борисов заяви, че България разчита на руски газ в обем 15,7 милиарда куб. м., подготвяйки се за строителството на газоразпределителния център Балкан.


„За да се избегне това, ние сме подписали пътна карта до 15,7 милиарда кубически метра газ“, каза Борисов.


Премиерът изрази опасенията, че България от страна транзитираща природен газ, може да се превърне само в потребител, ако новите газови потоци заобиколят нейната територия, а това ще стане от 2019 г., когато е предвиден да заработи Турски поток.


Както неведнъж 19’ писа, това означава загуба на стотици милиони лева от транзитни такси към Турция и натоварването ни обратно от нея с тях – т.е двоен удар, което от своя страна ще направи невъзможно поддържането на Булгаргаз и неговите дотации, от които живеят всичките ни топлофикационни дружества, начело със столичното с неговите 400 000 абонати.


„Имаме договорени над 4 трилиона куб метра газ по системата „вземай или плащай“. Ако се имат предвид перспективите за търсенето, то дори при построяване на „Северен поток 2“ и „Турски поток“ разликата между търсенето и предлагането няма да бъде покрита“, поясни Медведев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да