Свързани новини

05.06.2017 13:50

Нинова: Г-н Борисов, да направим оценка на 10-те години на България в ЕС!

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На нашето внимание са поставени пет сценария за бъдещото на ЕС. Нашата принципна позиция е да не допускаме Европа на различни скорости. Не бива да има групи, които да се развиват с различна бързина, това би задълбочило различията“, заяви в словото си на дискусията „Европа отново на път“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Нинова изложи какви според нея трябва да бъдат приоритетите на българското председателство на ЕС. Какви теми би трябвало да постави страната ни.


„Кохезионната политика за преодоляване на различията и сближаването на страните от ЕСда продължи и след 2020 г. На базата на тази голяма тема да поставим и следните по-малки – икономика, производство, развитие на малкия и семеен бизнес.


Втората тема - социалната тема с всички основни проблеми – социалната държава, безработицата, бедността, социалните неравенства, но и обвързана с образованието.


В някои страни на ЕС безработицата стига 30% и в същото време се говори за внос на работна ръка от трети страни.


Обща европейска политика за сигурност – това е третата тема, която България според нас би трябвало да постави по време на своето председателство на ЕС“, каза в словото си Нинова.


„Балканите и Черно море са важни, но трябва да обърнем внимание и на Брекзит. Твърде екзотично ли е да поставим въпроса за т.нар. заварено положение, с което да защитим правата на българите в Обединеното кралство днес“, продължи соцлидерът.


"Пренебрегването на грижата за човека е причина да се стигне до евроскептицизмът", изтъкна Нинова.


„Г-н Борисов, предлагам правителството да направи оценка на десетгодишното членство на България в ЕС така ще се преодолее и евроскептицизмът, който го има и в българските граждани“, каза още Нинова.


„Г-жо Павлова, имате нашите професионалисти, имате нашата воля в името на това Европа да остане единна“, обърна се към министъра по европредседателството Лиляна Павлова Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак