Свързани новини

05.06.2017 13:11

Загиналите мигранти не са минали границата

Видян 1314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Катастрофиралите в неделя мигранти са преминали през зелена граница, те категорично не са преминали с буса през българската граница,  заяви пред бТВ директорът на Гранична полиция Светлан Кичиков. Да се чуди човек откъде са минали, сигурно са кацнали от Марс.


По думите му тези хора са щели да бъдат заловени със сигурност на българската територия, защото задачата са службите е не само да ги възпират, а да унищожават тези канали и да стигнат до организатора. Думите на Кичиков противоречат на казаното от главния секретар на МВР Младен Маринов, който заяви, че инцидентът на магистралата е разкрил неизвестен до момента на службите за сигурност у нас канал за емигранти.


 Припомняме, че в неделя на автомагистрала Тракия микробус, управляван от 16-годишно криминално проявено момче се заби в дърво, при инцидента на място загинаха деветима нелегални мигранти и шофьора на превозното средство.


Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че организатори на канала за трафик на бежанци, с който е свързана катастрофата на АМ Тракия, са влезли законно у нас чужденци, търсещи убежище и получили статут. Това е канал, през който всеки минава срещу такса и никой от каналджиите не се интересува кого прекарва", коментира Цацаров.


 В същото време вътрешният министър Валентин Радев  направи спешна проверка на граничната охрана в района на Средец и ГКПП Малко Търново. Той от своя страна заяви, че момчето е получило 1000 лева, за да превози мигрантите, предаде БНТ.


От началото на годината досега има 2054 опита на граждани на трети страни да навлязат на територията на България през българо-турската граница.


От януари насам у нас са задържани 52-ма организатори, които се занимават с превози. Миналата година за същия период за 2016 г. е имало 19 147 опита за преминаване на границата, а тези, които са преминали и са задържани, са по-малко от 400, обяви директорът на Граничната полиция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и