Свързани новини

02.06.2017 14:56

Бивш шеф ощетил фонд Земеделие с 20 000 лв.

Видян 2772 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецзвеното "Антикорупция“ внесе в съда обвинителен акт срещу бившия изпълнителен директор на Фонд „Земеделие“ Мирослав Николов за умишлена безстопанственост.


Той ще бъде съден за това, че за периода 26.02.2014 г. - 09.07.2014 г. в качеството на длъжностно лице, умишлено не положил достатъчно грижи за управлението, ръководенето, стопанисването и запазването на повереното му имущество, като от това са последвали значителни щети за фонда в размер на 19 950.00 лева, съобщиха от пресецентъра на държавното обвинение.


С Решение на УС от ноември 2013 г. Николов е избран за изпълнителен директор“ Въпреки наличието на дирекция „Връзки с обществеността, протокол и координация“, на 26.02.2014 г. той сключил договор за предоставяне на услуги в областта на публичните комуникации с частно търговско дружество. Според клаузите срещу въпросната сума от близо 20 000 лева, рамките на 4 месеца, фирмата трябвало изцяло да дублира функциите на пресслужбата на фонда.


Преди подписването на договора Николов не спазил изискванията за съгласуването му от финансов контрольор, главен счетоводител, директор Дирекция „Обществени поръчки”, ръководител на структурното звено заявител, ресорен заместник изпълнителен директор и главен секретар. След сключване на договора той не го предоставил и на лицето, отговорно за извършване на счетоводните записвания и така било поето финансово задължение в тежест на фонда без знанието му.


Частната фирма дори не извършила всички от договорените дейностите, но предявила фактура за плащане на пълната сума по договора. Въпреки официалните възражения на финансовите контрольори във фонда, Николов разпоредил със своя писмена резолюция да бъде изплатена пълната сума и по този начин причинил разпиляване на поверените му държавно имущество, пише в обвинителния акт.


Ако бъде признат за виновен, Мирослав Николов може да получи наказание в размер от 2 до 8 години лишаване от свобода, както и да бъде лишен от право да заема определена държавна или обществена длъжност. Наложена му е най-леката мярка за неотклонение „- Подписка“.


Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд.


Мирослав Николов беше уволнен на 10 юли 2014 г. от кабинета "Орешарски" заедно със заместничката си Виолета Александрова с мотива, че не изпълняват задълженията си. При обстойна проверка в кабинета на Николов бяха намерени 42 документа без електронен архив, 55 с описание, но също без архив, 975 със заверени номера, но без описание и електронен архив. Общо 3593 документа, включително от началото на 2014 г., били неподписани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на