Свързани новини

02.06.2017 14:33

ГЕРБ: Да се премахнат знаците за камерите на пътя

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ предлага да бъдат премахнати пътните знаци, които предупреждават за контрол на пътните органи, с внесени промени в Закона за движението по пътищата.


Това съобщи в Народното събрание Станислав Иванов, зам.-председател на транспортната комисия.


Мерките се отнасят до знаците преди камерите, наредбата за проверка на наличие на алкохолни и наркотични вещества, тълкувателното съдебно решение от 2014 г. органите да не са на място, където се заснема с мобилни камери, обясни Иванов.


Оказвало се, че шофьорите намаляват скоростта там, където има камери, след което отново натискали газта. Според данни на статистиката, върху които ГЕРБ се опират за част от поправките, от 21 януари т.г. досега са установени над 9000 случая на водачи с невалидни шофьорски книжки или изобщо без документ за правоспособност за МПС.


Само в 10 на сто от случаите шофьорите са и собственици на автомобилите.


Ето защо се налагало и въвеждането на съответна санкция - собственици, предоставили колата си на нередовни водачи или на такива, употребили алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда и/или наркотици, да остават без регистрация на автомобила от 6 месеца до една година.


Трябва да се актуализира и списъкът с наркотични вещества в наредбата, смятат от ГЕРБ.


По-добре е знаците, които предупреждават за камери по пътищата, да бъдат премахнати, коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев.


Той цитира мнението на експерти, според които поставянето на знаците е било грешка. Те сравняват двата периода, когато е имало знаци и когато не е имало и казват, че е по-добре да няма, посочи Радев.


"Такова ни е обществото, още има нужда от изненади, вероятно", коментира вътрешният министър.


От професионалното ръководство на МВР също твърдят, че е по-добре знаците за камери на пътя да бъдат премахнати и така ще бъде заложено в промените в Закона за движението по пътищата, добави Радев.


Той посъветва водачите да внимават с пътните знаци, а не да се оглеждат има ли полицаи или няма.


Шефът на „Пътна полиция” обясни по-рано днес, че покупка на 84 преносими камери, които ще могат да работят във всички метеорологични условия и няма да са зависими от техническото състояние на автомобила, към който са зачислени.


В събота на среща с премиера Бойко Борисов бяха обсъдени мерки срещу "войната" по пътищата. На нея бяха набелязани три основни проблема в закона, които ще коригираме, посочи Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион