Свързани новини

02.06.2017 14:08

Русия и Китай ще подкрепят Парижкото споразумение за климата

Видян 1048 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще ратифицира Парижкото споразумение за климата до 2020 г., независимо от решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да напусне договора, пише вестник Известия. Това е заявил прессекретарят на руското Министерство на природните ресурси Николай Гудков.


Руският министър на природните ресурси и екологията Сергей Донской подчерта, че оттеглянето на САЩ ще навреди на имиджа на страната като лидер в сферата на опазването на климата.


Според Донской световната тенденция за преминаване към нисковъглеродна икономика вече не може да бъде обърната. Министърът допълни, че САЩ ще могат да започнат процедурата по напускането на споразумението не по-рано от септември 2019 г. А реалното оттегляне от договора ще влезе в сила най-рано през септември 2020 г.


Правителството на Китай също заяви, че ще спази Парижкото споразумение за климата, след като САЩ се изтеглиха от него, посочвайки че Пекин има „отговорност като отговорна важна държава“, предаде АФП.


„Смятаме, че Парижкото споразумение за климата отразява най-широкото разбирателство на международната общност по отношение на климатичните изменения и страните трябва да ценят трудно заслужения резултат“, заяви прессекретарят на китайското МВнР Хуа Чунин.


Според експерти климатът може да стане причина за разрив между Вашингтон и Брюксел, който активно насърчава реализирането на споразумението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв