Свързани новини

02.06.2017 13:06

Обсъждат санирането следващия петък по искане на левицата

Видян 1632 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 52 подписа БСП предизвика дебат в пленарна зала за санирането. Председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова, зам.-председателят на групата Жельо Бойчев и народният представител Манол Генов отправиха питане към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков относно политиката на МРРБ за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. На основание на това питане, „БСП за България” внесе подписка за дебати. Зам. –председателят на НС Цвета Караянчева насрочи дебата за следващия петък. „БСП за България” предлага Народното събрание да вземе решение:


1. Министърът на регионалното развитие и благоустройството в срок до 30.06.2017 г. да предостави на Народното събрание анализ за актуалното състояние на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, разходвания финансов ресурс и поетите финансови ангажименти по сключените до момента договори.


2. Министърът на регионалното развитие и благоустройството в срок до 30.06.2017 г. да предостави на Народното събрание информация относно постигнатите цели на програмата и достигнатия ефект от спестените разходи за енергия.


3. Министърът на регионалното развитие и благоустройството в срок до 30.06.2017 г. да внесе в Народното събрание предложение за бъдещото изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и неговото финансово осигуряване.


„До момента по тази програма са гласувани 2 млрд. лв. от националния бюджет. Наша отговорност и задължение е да поискаме информация относно актуалното състояние на програмата и постигнатите цели”, заяви зам.-председателят на ПГ на левицата Бойчев. Той подчерта, че има подадени и одобрени искания за финансиране от 4829 етажни собственици и очевидно е, че досега предвиденият финансов ресурс- няма да бъде достатъчен. Според него затова особено актуален е въпросът за бъдещето на програмата. Жельо Бойчев подчерта, че трябва да се даде отговор на въпросите: Ще има ли осигурен финансов ресурс и от къде ще дойде той? Предвижда ли се участие на собствениците със собствени средства? Какви контролни механизми ще се въведат, за да се гарантира качеството и количеството на извършените строителни дейности?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и