Свързани новини

02.06.2017 11:26

Павлова: Вместваме се в 150 млн. лв. за председателството на ЕС

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюджетът за председателството, който е тригодишен и е определен от самото начало на подготовката, е 150 млн. лева. За момента се вместваме в този бюджет. Работим в неговите рамки, заяви пред журналисти министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова. Тя участва в дебата: „Бяла книга за бъдещето на Европа“, съобщава Агенция Фокус.


Министър Павлова отбеляза, че останалите държави, които са председателствали Съвета на ЕС, не са включвали в бюджетите си ремонтите на сградите. „Ние в този бюджет включваме и ремонтите, така че, ако сравним с останалите държави в ЕС, ние имаме доста скромен бюджет за председателството. Надяваме се, разбира се, да успеем да се вместим в него“, допълни министър Павлова.


По думите ѝ възвръщаемост на тези средства не само ще има, но се очаква тя да е огромна. „България в рамките на шестте месеца на председателството ще бъде посетена от над 20 хил. души - експерти от цяла Европа и не само. Това е една страхотна възможност България да бъде позната и като потенциална туристическа дестинация. Така че от гледна точка на сектора на туризма, сектора на услугите това е една наистина добра възможност“, посочи Лиляна Павлова.


„Очакваме значителна възвръщаемост на тази инвестиция в реалния сектор – в икономиката“, подчерта тя.


Павлова отправи покана до всички национално представени работодателски организации да се включат в този процес, тъй като приходите и добавената стойност от българското председателство ще са много големи. „Това е възможност и за българските производители да презентират и рекламират своята продукция, така че ще ги поканим да бъдат наши официални партньори. Много са ползите от председателство и възвръщаемостта на тази инвестиция очакваме да е огромна“, допълни министър Павлова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес искате светът да ви обръща внимание

Днес искате светът да ви обръща внимание, да ви