Свързани новини

26.05.2017 16:47

Валентин Радев: Рано е да се говори за съкращения в МВР

Видян 1663 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вътрешният министър Валентин Радев се срещна с лидерите на седемте синдиката на МВР.


Очаквам диалогичност, сътрудничество, да работим заедно, за да подобрим нещата, които са положителни и да търсим решение на проблемите. Първото нещо, за което се договорихме, е да бъде направен функционален модел и анализ на дублиращи се функции в министерството.


Основните приоритети в работата ще бъдат борба с битовата престъпност и войната по пътищата – заяви министър Валентин Радев, цитиран от пресцентъра на МВР.


На въпрос какво означава функционален модел и означава ли това, че ще се стигне до съкращения, вътрешният министър отговори:


„Вие веднага се хващате за съкращенията. Функционален модел означава да се види структурата на министерството. През годините към него има много добавени структури. Например 112, КАТ, регистрации и др. Като се направи този функционален модел ще се види най-малкото дали има дублиране на дейности. Не може да имаш обществени поръчки в една мегадирекция и обществени поръчки в една нова дирекция, която е временно създадена с някаква цел. Всичко ще бъде поправено с диалог“, предаде БГНЕС.


Радев обясни, че става дума за подобрения и все още не става дума за никакви съкращения. „Все още не знам какво ще излезе от този функционален модел и какво ще бъде преструктурирано“, каза вътрешният министър, но не изключи да има сливания и разделяния на дирекции в МВР.


Министърът подчерта, че е открит за разговори и срещи и изрази увереност, че с помощта на синдикатите, които изразяват мнението на мнозинството във ведомството, ще се подобри работата му.


Министър Радев  уточни, че председател на Съвета за социално партньорство ще бъде заместник- министър Стефан Балабанов.


По думите на инж. Венцислав Станков, председател на синдиката на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“, на срещата  са поставени редица въпроси, свързани с реформите на МВР, подобряването на условията на труд, повишаването на доходите и материалното осигуряване на служителите.


Друг акцент е бил поставен върху изграждането на функционален модел, с помощта на който да се отговори на потребностите на обществото в областта на сигурността.


На срещата бяха представени Синдикалната федерация на служителите в МВР, Националният синдикат на гражданската администрация в МВР, Сдружение „Синдикат на служителите в МВР”, Сдружение синдикален алианс „Сигурност”, Сдружение „Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” и Национален синдикат „Полиция” – Хасково.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак