Свързани новини

26.05.2017 12:05

БСП: Що за цинизъм е Симеонов - председател на Съвета по етническите въпроси

Видян 1175 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният въпрос на властта е до какво ниво на компромис си готов да стигнеш - що за цинизъм е да направиш Валери Симеонов председател на Съвета за сътрудничество по етническите въпроси. Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от БСП за България Антон Кутев, в декларация от името на парламентарната група.


„Какъв премиер на демократична страна може да бъде човек, който е бил сред главатарите на групировките през 90-те г.“, добави Кутев. Заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева го прекъсна и обясни, че няма да допусне такива квалификации към премиера. Тогава Антон Кутев обясни, че това е цитат от книгата на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, написани през 2013 г. Той поясни, че в книгата на Тодоров хората от ГЕРБ са наречени истински политически рецидивисти, съобщава Фокус.


„Всяка власт е форма на компромис. Главният въпрос на властта е до какво ниво на компромис си готов да стигнеш. Кое е твоето ниво на гнусливост, под което не си склонен да паднеш. Червената линия, която те отличава от политическият продажник и която показва, че властта не се упражнява на всяка цена“, продължи Антон Кутев. Той попита на какво ниво трябва да си, за да направиш 25-годишен човек заместник-министър на външните работи.


„Румяна Желева не ни ли стигна, че да разберем, че външната политика е сложно нещо. Що за цинизъм е необходим, за да направиш Валери Симеонов председател на Съвета за сътрудничество по етническите въпроси“, коментира Кутев и поясни, че този компромис дори не е гнусен, а опасен за държавата. По думите му, когато се нуждаем от рационална и умерена политика, с това назначение от ГЕРБ стремглаво се отстраняват от всякаква етническа толерантност.


„Очевидно е, че за последните три десетилетия България проведе най-десният икономически преход, който остави около милион и половина наши сънародници под границата на бедността. От другата страна стоят няколкостотин богати хора, за голяма част от които няма разумно обяснение за богатството или ако има обяснение то граничи с наказателния кодекс. За нас в БСП е очевидно, че това не може да продължи така“, заяви Антон Кутев.


„Твърдо сме убедени, че с така наречените коалиционни компромиси няма да решите нито един от проблемите на страната“, добави депутатът и поясни, че само ще задълбочат язвите на прехода. По думите му бедните хора имат нужда от спешни решения, като при природно бедствие. „Компромисите, които правителството прави сега и вашият нисък праг на гнусливост ще бъдат фатални за част от тези хора“, заяви Кутев. В края на изказването си той се обърна към заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева с думите: "Това, че депутати от ГЕРБ са писали неща, които не искате да чуете - си е ваш проблем".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови