Свързани новини

26.05.2017 12:38

Борисов: Още 15 млн. лв. за Авионамс, нов изтребител, когато сме готови

Видян 2528 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови, заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов по повод на критиките на президента, че правителството сменя позицията си по въпроса.


 


  Вчера премиерът заяви, че след като заводът Авионамс е отново държавна собственост, може до 2028 г. да се ремонтира наличната летателна техника и това да доведе до нова преценка нужна ли е покупката на нови военни самолети. По този повод Румен Радев заяви, че "ежедневната смяна на позиция и приоритети не е добре. Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми".


Днес Борисов посочи, че „ самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили". "Не само за бронираните машини, и за флота, и за авиацията. Това са три рода войски. Трябва така да се планират парите, че от 2023 г. всичко това да стане факт. Самолетите трябва да са последни“, добави премиерът. 

„Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък „Авионамс“. Сега ще вложим още 15 млн. лв. в завода да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и СУ и на хеликоптерите ни да бъдат правени там. Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за един месец толкова бързо избраха Грипен, след като бяха сменени всички военни експерти“, заяви Бойко Борисов.

„Чувал съм от президента Радев да говори и за пенсии да се повишат, чувал съм го и за инвалидите да говори да се повишат възнагражденията им. Чувал съм за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията. Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва. Вместо да се говори така и да се създава някакво напрежение, правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника. Нали ще има КСНС, ще ги изговорим тези неща. Трябват милиарди за военните, откъде да ги вземем? Трябва да кажем, че се спира това, това и това или трябва да се даде тук, тук и тук и всички да понесат отговорност за това“, добави премиерът.

 









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено