Свързани новини

26.05.2017 10:35

Здравният министър ще сезира прокуратурата за болницата в Ловеч

Видян 1161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В предаването "Денят започва" по БНТ министърът на здравеопазването проф. Николай Петров заяви, че ще сезира прокуратурата за ситуацията в болницата в Ловеч. Той уточни, че след спешна проверка на място е установено, че лечебното заведение има натрупани дългове, запорирани сметки, напускащ персонал и дори неработеща аптека.


Причината според министъра е, че от години в болницата е работела и частна структура, която вместо да е под наем и да има сключен договор със Здравната каса е имала договор с болницата, а тя със Здравната каса. Така финансирането за болницата е било делено с частната структура, което е довело до тежката ситуация в лечебното заведение.


По повод обвинението срещу шефа на онкологията в София, който беше обвинен в безстопанственост, ощетила болницата с малко над 1,9 млн. лв. министър Петров заяви, че е бил изненадан от това. Той не се ангажира с коментар докато не се запознае с детайлите.


"Изненада ме обвинението срещу д-р Ангелов. Аз имах среща с него преди няколко дни, той също е анестезиолог. Имахме коректен колегиален разговор. Той очакваше такова действие, но аз вътрешно нямах чувството, че ще се стигне дотам", каза здравният министър. "Той си подаде оставката, което е достойна постъпка. Ако всичко е така - това е недопустимо", добави той.


Заместникът по лечебната част ще поеме поста на шеф на онкологията в София, докато се проведе конкурс и се назначи титуляр.


Министър Николай Петров каза още, че експерти от Световната здравна организация ще консултират българските власти за съдържанието на природен уран във водата. Той уточни, че е поискал мнението на Световната здравна организация, за да има малко повече спокойствие и доверие сред населението. Министърът ще настоява експертите да посетят на място засегнатите региони.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а