Свързани новини

25.05.2017 16:15

Карадайъ: Цинизъм е Симеонов да оглавява съвета по етнически въпроси

Видян 1791 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това е цинизъм." Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в парламента назначението на Валери Симеонов за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) към Министерския съвет и на бившия депутат от "Атака" Илиан Тодоров" за областен управител на София-област.


"Друг термин не бих ползвал поне аз в момента. Може да ви прозвучи малко емоционално, но това е цинизъм. Човек, който предлага гетата да се трансформират в туристически атракции, човек, който предлага кастриране на малцинствата, да отговаря по етническите въпроси и да оглавява съвета, това е цинизъм, груба форма на цинизъм", подчерта Карадайъ.


"Но в случая бих припомнил народната поговорка, че не е виновен този, който яде зелника, а този, който му го дава. Така че тези, които им дават терен на националисти, на нацисти, на фашисти днес да са на власт и да минират бъдещето на нашата страна, те би трябвало да си понесат своята отговорност", категоричен бе председателят на ДПС.


"Изявлението на г-н Путин по-скоро би трябвало държавата да го оцени. В този случай бих очаквал оценката на премиера и на външния министър, така е редно", каза още Мустафа Карадайъ по повод думите на руския президент Владимир Путин, че кирилицата е дошла от македонските земи.


„Не партиите да коментират, а държавата да има позиция“, посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв