Свързани новини

22.05.2017 16:15

5000 софиянци зарязали колите върху тротоара

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

5000 шофьори са отнесли глоби, защото са зарязали колите си върху тротоарите в София, сочи справка на Столичния инспекторат от началото на годината. На място са спипани 1003 водачи, които са получили фиш за 50 лева, а съставените актове са 842. Отделно инспекторите са наказали и 842 шофьори, които са си зарязали колите в градинки и паркове. Съставените санкции за установяване на административно нарушение за паркиране в зелени площи са 155, а стойността на глобата варира от 50 до 500 лева.


Паякът пък е отнесъл 356 коли на наказателен паркинг. Всеки ден инспекторите обхождат районите и налагат съответните глоби за това, че колата е оставена в тревата или до катерушките. За вдигане на автомобили от зелени площи и детски площадки се работи и по сигнали на граждани, подадени на горещия телефон 02/9875555.


За да спрат катеренето на коли в детски площадки, инспекторите поставят кашпи по тротоарите.


19’ припомня, че миналата седмица бяха монтирани антипаркинг съоръжения върху тротоар на ул. Пчиня в район Красна поляна. Там софиянци масово бяха пропищели от наглите шофьори и бяха написали десетки жалби до инспектората.


В края на март се спря и влизането на коли в Южния парк от страната на бул. Гоце Делчев. Там отново се поставиха антипаркинг съоръжения, а като допълнителна мярка се сложиха и три кашпи с цветя.


По улица Цар Симеон също са поставени ограничители, за да се опазят зелените площи. Кашпи пазят от ромски набези и парк Въртопо. Там от каруците се стоварваха боклуци и бяха направили сметище в района.


От инспектората напомнят, че престоят и паркирането на тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, на територията на детски ясли, детски градини и училища са забранени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако