22.05.2017 10:05

Нинова: Възстановяваме всички войнишки паметници

Видян 1655 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Стартираме национална кампания, която озаглавихме „Светите места на България”. Става дума за намиране, идентифициране и възстановяване на всички войнишки паметеници в България. Ще очертаем маршрути по пътя на Българската армия.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Председателят на БСП обясни, че ще бъде създаден и национален сайт, в който ще се отразяват тези места, състоянието на паметниците и действията, които се предприемат за тяхното възстановяване. Тя каза също, че ще бъдат направени и 28 младежки екипа в 28 области в страната.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към всички млади българи, без оглед на политическа и партийна пристрастност, с думите: „Ако желаете да направим тази кампания, и да се включите, заповядайте при нас. Тук не става въпрос за партии, а става въпрос за България”.


„В миналото си сме имали много поводи да се гордеем, като народ, и младите социалисти искат да направят така, че и техните деца да се гордеят с това, което са оставили за България”, каза още тя.


Вероника Делибалтова: Без да пазим историята си, няма как да пазим бъдещето си


„Благодаря на лидера на БСП Корнелия Нинова, която ни оказа подкрепа за кампанията. Идеята е тя да бъде надпартийна, национална и затова призоваваме всички млади българи в страна, които имат желание, да се включат в инициативата- в  момента, в който пуснем и сайта, да изпратят свои контакти, за да се свържем с желаещите да се включат.”- каза председателят на Младежите в БСП Вероника Делибалтова.


„Нека възродим желанието за запазване на нашата култура и история. Защото без да пазим историята си, няма как да пазим бъдещето си”, заключи Делибалтова.


ОБРЪЩЕНИЕ


 


"Народ, който забравя миналото си, няма бъдеще”. Ние от Младежкото обединение на БСП вярваме, че бъдещето на всички млади хора  зависи от днешните ни действия, затова стартираме инициативата „Светите места на България”.


 


Целта е да съхраним българщината, да отдадем заслужена почит, като възстановим всички войнишки паметници в България. Паралелно с почистването и реставрирането, подготвяме сайт със снимки и историята, която стои зад всеки паметник. Идеята е, освен да илюстрираме кампанията, да съберем и информацията за паметници, които са в окаяно състояние, за да бъдат възстановени. Във всички 28 области ще има екип, към който всеки желащ може да се присъедини.


Най-ценното от историята ни е мъдростта и поуката. В миналото си имаме много поводи да се гордеем като народ, нека днес направим така, че идните поколения да се гордеят с нас.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали