Свързани новини

22.05.2017 09:25

Скандално! Още 20 км са недостроени от оградата с Турция

Видян 2876 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високопоставен източник от МВР разкри пред 19 минути шокиращи данни за дострояването на граничната ни ограда, които ясно сочат, че досега официалните власти умишлено заблуждават и подвеждат гражданите с разнопосочна дезинформация. Още цели 20 километра от ограждението не са готови, а не 1,5 км, както обяви преди дни областният управител на Бургас, нито пък 9 км, които щяхме да завършим миналия септември, както ни хвърляха прях в очите Борисов и вицето му Бъчварова от предходния кабинет. Според нашия източник крайната цена на довършителните дейности ще е 150 милиона лева.


Припомняме, че общата дължина на оградата е 132 км., от които по времето на кабинета Орешарски бяха построени 33 км в района на Елхово.


Миналата седмица областният управител на Бургас Вълчо Чолаков коментира пред тв СКАТ: „България никога не е имала такава гранична ограда като тази с Турция”. Губернаторът поясни още, че остават още 1,5 км за довършването на съоръжението, което обаче „минава през такива дерета”, че той не се ангажира с конкретен срок за края на строителството.


19 минути писа още през септември м.г., че лично премиерът Борисов и Румяна Бъчварова, министър на МВР в ББ 2 , казаха, че остават 9 км от оградата и ще бъде завършена преди края на 2016г.. Е, минаха 8 месеца от тогава, но все още се достроява.


Писахме и, че цели 45 км гранична ограда, но само за 1,335 млн. евро или 2,6 млн. лв. ще строи Литва по браздата с Русия и Полша. Цената е над 20 пъти по-ниска на километър от цената в България.


Припомняме също, че строителството бе оскъпено многократно и за 1 км вече се харчат над 1 млн.лв.


Според новите данни, за които сега пишем, ако от общата дължина на границата – 132 км, се извадят направените по време на Орешарски 33 км, изграждането на останалите гълта по 1,5 млн.лв. на всеки километър. За капак на всичко, купуваме простата поцинкована тел за оградата от Турция и Украйна, защото дори това не можем сами да си произведем.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог