Свързани новини

19.05.2017 10:59

24 ч. за 240 млн. лв. от МРРБ

Видян 2344 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В петък преди този уикенд Пътната агенция сътвори грандиозен скандал като възобнови обществената поръчка за изграждането на тол системата, но даде срок само от 24 часа за подаване на оферти. Предложенията на заинтересованите компании трябваше да бъдат депозирани експресно същия ден в рамките на работното време до 17 часа, обявиха от АПИ. Стойността на поръчката е 200 милиона лева без ДДС, което са 240 млн. с ДДС. Минимумът е седмица, а по принцип се дава месец, особено за такива обеми.

Обществената поръчка е за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите ще бъдат отворени на днес, понеделник, 22 май 2017 г. в сградата на Агенцията.
Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Тол системата ще замени сегашните винетки за събиране на пътни такси. Въпреки това още в първия си ден на поста регионален министър Николай Нанков пусна поръчката на АПИ, според която държавата дава 35 млн.лв. за печат на винетки за 2018-2022 г., когато те най-вероятно няма да бъдат необходими. Всяко късче мини стикер ще струва рекордните 1 лв. Реалната цена за отпечатване на стикер в такъв тираж е няколко пъти по-ниска.
Обществената поръчка за тол система бе обявена от пътната агенция още през месец април миналата година. Тя обаче бе многократно отлагана от обжалвания на кандидати в процедурата. Последното ѝ спиране бе през януари т. г., когато възражения срещу процедурата изрази президентът Румен Радев.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева