18.05.2017 16:05

ЧЕЗ с амбициозна инвестиционна програма в столицата

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЧЕЗ Разпределение реализира амбициозна инвестиционна програма в столицата през 2017 г. Дружеството вече стартира проект за 77 хил. лева, който ще повиши надеждността на електрозахранването на „Пирогов“ и района около него. Започва и подмяната на два кабела средно напрежение, които доставят електричество в районите „Оборище“, „Изгрев“ и „Слатина“. В тях ще бъдат инвестирани 190 хил. лева.


Общо за 2017 г. в столицата ще бъдат вложени близо 31 млн. лева. Сумата значително ще нарасне в зависимост от изкупуванията на енергийни съоръжения, които следва да са собственост на дружеството. Дружеството ще изкупи всички съоръжения, за които бъдат представени необходимите документи.


Един от проектите с най-важно обществено значение до края на годината ще бъде подмяната на стратегически кабел 110 kV, който ще подобри надеждността на електрозахранването на 39 000 клиента от 9 района (Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост, Искър). Предвижда се и реконструкция на една от ключовите подстанции на ЧЕЗ в столицата с цел да се подобри електрозахранването на 32 000 клиенти от район Искър и Младост.


Специален акцент в инвестиционната програма на ЧЕЗ Разпределение в столицата са сателитните населени места, които много бързо се разрастват. Консумацията на електроенергия в тях расте, което налага и съответното адаптиране на мрежата към по-големите потребности от електроенергия там.


Реализацията на амбициозната програма на ЧЕЗ налага временни изключвания на електрозахранването – веднъж, за да се подготви мрежата за ремонтните работи, а след това докато се въведат в експлоатация съоръженията. Със затопляне на времето работата ще се ускори.


Инвестиционната програма в столицата е част от планирания рекорден обем инвестиции на ЧЕЗ в цяла Западна България през 2017 г. в обем на общо 130 млн. лева. Основен акцент в нея е автоматизация на мрежата и подобряване на качеството на услугата, като се прилага нов подход към инвестициите, фокусиран върху потребностите на клиентите. Голяма част от средствата в програмата на ЧЕЗ за 2017 г. са насочени към изкупуване на всички съоръжения, построени от инвеститори, които по закон следва да са собственост на Дружеството. Съоръженията са изградени от клиентите по силата на сключени договори за присъединяване, в изпълнение на които те трябва да бъдат изкупени от ЧЕЗ. Изкупуването ще позволи по-ефективно и професионално стопанисване на обектите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей

Нещата не са конфликтни, а просто различни

Нещата не са конфликтни, а просто различни. Днес ще