Свързани новини

16.05.2017 16:44

Съдът остави в сила цените на винетките

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд остави в сила повишените цени на винетките. Решението на петчленния състав е окончателно и не подлежи на обжалване, но е подписано с особено мнение от съдията- докладчик, съобщиха от съда.
Припомняме, че през юли 2016 година тричленен състав на съда отмени тарифата за новите цени на винетните стикери, но Министерството на регионалното развитие и  благоустройството обжалва това решение. Тарифата, определена от Министерски съвет, беше атакувана в съда от няколко неправителствени организации, а прокуратурата също поиска отмяната ѝ като незаконосъобразна, тъй като не са спазени разпоредби от Закона за нормативните актове.  Сега последната инстанция отмени решението на тричленния състав и остави в сила новите завишени цени на стикерите.
 По този начин българинът ще продължи поне още известно време да плаща по 97 лева за годишна винетка (30 лева за месечна и 15 лева за седмична) за своя лек автомобил, въпреки че, както 19’ писа Европейския съюз прие задължително въвеждане на тол системи във всички страни от Съюза, включително България – т.е. напълно електронно отчитане на пътните такси според използването им. Кабинетът Борисов 3 явно няма намерение да спазва тази установена от Брюксел политика.


Само преди ден 19’ съобщи, че още в първите си мигове на поста новия регионален министър Николай Нанков е пуснал поръчката на фамозната Агенция пътна инфраструктура, според която държавата дава 35 млн.лв. за печат на винетки за 2018-2022 г., когато те най-вероятно вече няма да бъдат необходими.Всяко късче мини стикер ще струва рекордния 1 лв. Реалната цена за отпечатване на стикер в такъв тираж е няколко пъти по-ниска.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху