15.05.2017 16:15

4000 без място в ясла

Видян 1551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

4000 деца останаха без място в ясла след първото класиране за прием в детско заведение в София. За легло в яслена група се борят децата на възраст от 10 месеца до 3 години, но сред подалите документи за класиране има и такива, които са под минималната изискуема възраст.


За общинска ясла или детска градина тази есен се съревновават близо 15 000 деца, а свободните легла са малко над 11 000. След първо класиране в ясла или градина вече са приети над 9000 софиянчета. Останалите ще чакат следващите класирания, които ще бъдат на 27 май, 10 юни и 24 юли.


От Столичната община успокояват, че места в детските градини има. Недостигът там е преодолян с изключение на желаещите за прием в първа група, обясни зам.-кметът по образование и култура Тодор Чобанов.


Данните показват, че тази есен в първа група в детска градина трябва да бъдат приети 4600 деца между 3 и 4-годишна възраст. Местата в градините обаче са със 100 по-малко. И тази година не достигат места за първа група в районите Триадица, Овча купел и Лозенец.


За сравнение при 4 и 5-годишните не само, че са били приети всички деца, но дори са останали свободни места.


Те ще бъдат попълнени от деца, които ще посещават забавачките почасово, обясни още Чобанов.


По думите му до края на годината в София ще бъдат открити още 5 нови детски заведения, с които недостигът на места ще бъде преодолян, категорични са от общината и посочиха, че новите сгради ще бъдат в районите Младост, Витоша – 2 броя, Люлин и Красна поляна.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион