Свързани новини

12.05.2017 13:26

БСП: Управляващите предлагат безконтролно строителство по Черноморието

Видян 2080 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Управляващите искат  за по-малко от 24 часа да се промени текст, който разрешава безконтролното строителство по българското черноморско крайбрежие“, заяви зам.-председателят на НС и народен представител от „БСП за България“ Валери Жаблянов. Той подчерта, че БСП е отказала категорично да подкрепи внасянето на този текст за разглеждане на заседание на НС, но намеренията са това  да бъде внесено в сряда. „Няма никаква предварителна оценка какви обекти и терени предлаганото законодателство засяга. Ние ще бъде против този начин на приемане на законите в българския парламент, когато за 24 часа минават текстове, които уреждат частните въпроси на няколко компании или лица“, категоричен е той. Според него е изключително показателен начинът, по който започва това НС. Жаблянов е на мнение, че от обещанията на десницата в полза на обществения интерес, с които са „заливали“ българските граждани, не е останало и следа. „Трябва да опазим българското Черноморие, дори във вида, в който беше докарано от инвестиционен натиск и нарушенията на строителното законодателство.“, каза още Валери Жаблянов.


Жельо Бойчев: Срам е първото действие на управляващите- лобистки законопроект


„Срам е първото действие на новото НС да бъде лобистки законопроект. Възразяваме остро срещу това“. Това коментира зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев по темата. Той обясни, че според внесеното предложение от управляващите, се удължава 6-годишният срок, в който ако не са започнали строителни дейности по определените земеделски земи, те си връщат стария статут. Бойчев подчерта, че това решение засяга всички случаи на реализиране на големите ваканционни комплекси по нашето Черноморие. „Вместо промяната и обещания нов морал от мнозинството в това НС, сме свидетели отново на лобистко законодателство“, каза той. „Големият въпрос е кого обслужва тази законодателна поправка. Кои са тези големи корпоративни инвестиционни проекти, които са принудили управляващото мнозинство, в изключително бърз порядък, да внесе тази законодателна поправка и НС да започне своята дейност, разглеждайки този лобистки законопроект?“, попита Бойчев. Той подчерта, че БСП настоява всички граждански, екологични и неправителствени организации да направят внимателен анализ на всички тези обекти и да бъде предизвикана обществена дискусия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

13 900 лв. за бутилка в София

13 900 лв. за бутилка в София

В магазин на столичния булевард България ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще