Свързани новини

12.05.2017 12:13

Вътрешният министър: Няма как полицай във всяко населено място

Видян 1960 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Това не означава полицай във всяко населено място буквално. Те са 50 хил. населени места, полицията в момента е 52 хил. Това каза пред журналисти в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев в отговор на журналистически въпрос относно предизборния ангажимент на ГЕРБ за полицай във всяко населено място, предаде Фокус.


 „Още 50 хил. служители ли да вземем или поне още 30 хил. – това няма как да стане. Текстът ни е по-дълъг, вижте второто и третото изречение“, обясни той. „Трябва да има полицейско присъствие, но не физически, а когато се наложи там да има такова“, уточни Валентин Радев.

 „В момента работната група изготвя начина, по който ще работят мобилните групи, по примера на други такива групи“, посочи той.

Във връзка с назначението на ст. комисар Ивайло Иванов за директор на СДВР вътрешният министър коментира: „Добър служител, вижте му резултатите през годините. Има един лист награди, това момче навсякъде, където е правило нещо, е било отличавано“. На въпрос кога ще бъдат изградени оставащите 21 км от оградното съоръжение по границата с Турция: „Това не знам, възложители са областните управители. Тази поръчка не е като миналата поръчка за 20-те км, тази не я прави армията и няма заповед“. „По време на нашето управление ние притискахме областните управители и в комисиите, питахме ги кога приключват. Първо ни казаха юни, после стана декември, сега сме май. Те се оправдават със сложния терен“, обясни Валентин Радев.

„Като влязох в Министерството усвоените средства бяха 1,53%. Вчера ми докладваха, че 3 от големите поръчки за близо 50 млн. лева са отворени и процедурите вървят, това е направено от служебното правителство“, посочи той.
„Надявам се, че средствата ще бъдат усвоени. Срокът е 1 октомври за първите 101 млн.лв. и 1 януари за останалите 59 млн. лв.“, уточни вътрешният министър. „Имаме уговорката с нашите партньори, че ако не успеем, ще удължим срока. Това го казвам като опция“, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец