Свързани новини

11.05.2017 17:05

Сигнал за бомба спря делото за референдума на Слави

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигнал за бомба прекрати заседанието на Върховния административен съд по делото за референдума на Слави Трифонов. Заради заплахата сградата на ВАС бе евакуирана около 10 часа миналата сутрин. Това наложи да бъде пренасрочено.


Делото ще бъде оставеноо за възможно най-близка извънредна дата, която да осигури редовното призоваване на страните, съобщиха от ВАС.


19’ припомня, че седящите протести на Слави Трифонов и екипа му пред сградата на парламента принудиха управляващите да се съобразят с волята на гласувалите на референдума за промяна на изборната система, като законопроектът за мажоритарната система дори бе внесен във вторник в парламента. Само че, тъй като Патриотите вече многократно обявиха, че няма да гласуват „за”, „трикът” на ГЕРБ 100% няма да мине и ще играе ролята на дъвка.


Напомняме, че по време на предизборната кампания премиерът Борисов 3 пъти в различни точки на страната обяви не просто, че ще въведе мажоритарен избор, но ще иска парламентът да приеме всичко необходимо за максимум 6 месеца, после ще се разпусне и отиваме на избори по новата система. В момента обаче ГЕРБ чертаят 4-годишен мандат.


Сегашният „маньовър” на ГЕРБ с внасяне на законопроект уж в услуга на бунтарите от Шоуто на бТВ може да не постигне ефекта на спирачка за Слави Трифонов, който вече обяви, че смята да влезе в парламента.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали