Свързани новини

11.05.2017 11:09

Вътрешният министър: Най-големият проблем в МВР е кадровият

Видян 1246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кадровият въпрос е най-големият проблем на системата на МВР. Това коментира в "Денят започва" по БНТ новият вътрешен министър Валентин Радев.


Обявени са конкурси за нови служители, а резки промени в кадровата политика не се предвиждат, увери той. Радев сподели, че новият главен секретар на МВР е встъпил в длъжност вчера."


"Младен Маринов встъпи вчера в длъжност и вече е главен секретар на МВР. Той е признат от колегите си и решихме, че ще се се справи добре", заяви Радев.


Пътна полиция е получила още 60 автомобила, но големият проблем в МВР остава липсата на кадри.  


"Да, още 60 патрулки. Дадени са вече 119, сега 60, а проектът е за малко под 300. Патрулките са оборудвани, имат система за контрол и мобилно печатащо устройство, с което на място могат да издават съответните документи. Това е улеснение и за двете страни - както ние да можем да контролираме полицаите, така и те бързо да санкционират, когато е нужно. В момента има конкурси за кадри", заяви Радев.


Той допълни, че програмата за сътрудници на МВР ще бъде продължена.  " Ние търсим по-широко участие и готвим такива хора. 120 души ще се дипломират от школата за такива кадри. Тази програма е добра идея", заяви Радев.


Оградата на границата е почти готова, увери вътрешният министър. "133 километра от оградата на границата са готови. Останаха частта при Бургас и частта при Хасково. В Ямбол е изцяло изпълнена задачата, остава при Бургас 11,5 километра при двете реки - Резовска и Делиевска. И при Тунджа - 9,5 километра. Общо към 20 километра остават, за да бъде завършена оградата. Теренът не е равен и не може толкова бързо да се строи", заяви вътрешният министър.


Част от оборудването за видеонаблюдение е доставено. Правим всичко възможно доставките да бъдат бързи", обяви Валентин Радев.


"Много е хубаво участието на армията в охраната по границата, но това участие трябва да има някаква норма. То трябва да бъде донякъде, за да не бъдат отнемани голяма част от въоръжените сили, тоест войници да отиват на границата, въпреки че те са изключително подготвени. Между 8 и 10 пъти е намалял натиска по границата, тоест войската, която отива там ще бъде по-малко, а ще разчитаме повече на полицията. Този натиска намалява многократно, защото се справяме добре и ние няма да спрем да пращаме гранична полиция и войници, за да няма натиск. Натиска на границата с Турция е много малък", коментира Радев.


Той се надява, новият ни еврокомисар да помогне по въпроса с границата. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за