Свързани новини

10.05.2017 13:48

Горанов: Ще стартираме концесията на Летище София

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще стартираме отново процедурата за концесионирането на Летище "София". Това каза министърът на финансите Владислав Горанов, предаде Фокус.


На въпрос кои от тримата зам.-министри в Министерство на финансите са от квотата на ГЕРБ и кои от тази на "Обединени патриоти", Горанов заяви: "Кандидатурата на г-н Бойко Атанасов дойде от квотата на ОП, по-специално от ПП АТАКА". Във връзка с решението за спиране на приватизацията, Владислав Горанов уточни: "Приватизацията на практика е до голяма степен изиграла своята роля. Фокусът е върху новия начин за управление на държавната собственост и прекратяването на всякакви спекулации, свързани с теми за приватизации на обособени части или акции и дялове, останали в отделните министерства".


"Това, което предстои и се обсъжда сериозно е отново внасянето на неуспелия да мине законодателен път и да го финишира законопроект за концесиите", обясни Горанов и припомни, че текстът бе върнат за ново обсъждане от президента Румен Радев.


"Процедурата за разглеждането му трябва да започне наново. Предстои да бъде внесен най-вероятно от народни представители в новия парламент. В него са описани процедурите за публично-частно партньорство и най-вече концесиите", поясни той.


Във връзка с концесията на Летище "София", Владислав Горанов заяви: "Да, стратегията за концесиониране на Летище "София" остава непроменена. Нямаме причина да променяме стратегията за управление на летището. Ще се стартира отново процедура за концесионирането на Летище "София"".


На въпрос за средствата за председателството на Съвета на Европа и дали ще бъде актуализиран бюджетът в тази му част, финансовият министър заяви: "Сметката за председателството вероятно ще бъде допълнена, но това не означава и не предполага актуализация на годишния Закон за държавния бюджет на Р България за 2017 г.". Според него подготвеният бюджет в края на 2016 г. има достатъчно възможности да удържи на новите политически решения и необходимости на страната от финансиране до края на 2017 г. "Моята прогноза е, че Законът за държавния бюджет за 2017 г. няма да се налага да бъде актуализиран в нито един от параметрите", поясни той.


Относно новия размер на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст, Горанов обясни: "Предвижда се и ще бъде изготвен изменение на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване, който регламентира размерите на минималните пенсии. Ангажиментът, който договорихме с нашите партньори в управлението - "Обединените патриоти" за увеличение на минималните пенсии от 1 юли и 1 октомври остава непроменен ".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион