09.05.2017 11:35

Тарашат наши коли за алкохол в Гърция

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масов тараш на бг автомобили за нелегален внос на алкохол предприе полицията в Гърция, съобщава БНР. В понеделник на няколко километра след Промахон беше арестувана българка. Багажникът на автомобила й бе пълен с алкохол, предназначен според полицията за нелегална продажба в заведения.  


Задържаната българка се намира в полицията в Серес с обвинение за нелегален внос на акцизна стока. Проверките са засилени до всички гранични пунктове с България, след официална статистика, че годишно загубите за държавната хазна от нелегален внос на алкохол са около 300 милиона евро. Според лекарите често има случаи на натравяне с тежки последствия от малко количество пиячка. Започнаха и внезапни проверки по заведенията в туристичестите райони, където често се предлагат високоградусови напитки със съмнително качество.  Ревизорите са „под прикритие“, облечени като туристи, с пълномощия за внезапно затваряне на заведения и пълна проверка на предлагания на клиентите алкохол. Проверката се извършва в специализирана лаборатория.  При груби нарушения законът в Гърция предвижда и до 10 години затвор.


От КАТ у нас съобщиха, че също започват интензивни проверки по пътищата срещу неизтрезнели шофьори след тридневните празници. 19 минути припомня, че навръх Гергьовден пиян водач блъсна мъж в инвалидна количка в село Вазово, Исперих.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху