Свързани новини

06.05.2017 13:05

Радев: Когато спойката между народ и армия е силна и България е силна

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Нека този празник продължава да споява народ и армия. Защото нашата история е доказала, че когато тази спойка е силна, и България е силна. Честит празник!" Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в тържественото си слово по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия.


„Военнослужещи, знам колко трудна и рискова е вашата професия - благодаря ви, че въпреки предизвикателствата на времето продължавате да отстоявате каузата България с висок професионализъм. Нека свети Георги Победоносец ви закриля и вдъхва сила на духа ви и сила на вашата десница. Драги ветерани и воини от запаса и резерва, благодаря ви за вашата всеотдайна служба в редовете на Българската армия и за това че предавате любовта и себеотрицанието към родината на следващите поколения“, каза държавният глава.


„Скъпи сънародници, позволете ми да ви поздравя с този голям християнски празник, Гергьовден, и да ви пожелая здраве, мир и благополучие“, пожела президентът Румен Радев на българския народ.


В словото си държавният глава посочи, че изминалата година е била повратна в отношението към въоръжените ни сили заради приетите проекти за модернизация и превъоръжаване на армията. Той изтъкна, че при следването на тези ангажименти е нужна висока военна експертиза и прозрачност при избора на нова техника, съобщава БНТ.


"Разбира се, крайното решение при този избор винаги е политическо. Но нека не забравяме, че военното дело и технологиите станаха изключително сложни, и затова призовавам политиците да се опират по-често на военната експертиза, когато взимат важни решения. Защото, уважаеми дами и господа, не ние, политиците, ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника и не ние ще рискуваме живота си на земята, в морето и в небето, а хората с пагони", заяви Румен Радев.


 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния