Свързани новини

04.05.2017 16:20

Русия, Турция и Иран подписаха за Зони за сигурност в Сирия

Видян 1677 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия събра Турция, Иран и наблюдател от САЩ, които пред представители на правителството на Асад и на „въоръжената опозиция” подписаха създаването на Зони за сигурност в Сирия. Това стана на втората мирна конференция в Астана. Под егидата на президента Путин, който буквално доведе от Сочи колегата си Ердоган и го събра със старите му персийски врагове на една маса, след като преди това бе консултирал по телефона всичко това с Доналд Тръмп, немислимото 6 години фактическо слагане на оръжието в арабската република поне де юре стана възможно. В следващите месеци това ще стане и де факто.


В подписаното от трите страни гаранти: Русия, Иран и Турция споразумение ясно са обозначени терористичните групи – ИД и Джабхат ал Нусра или Фронта Нусра, който до този момент беше под американска опека, въпреки че е сирийския клон на Ал Кайда, която даде старт на войната на ислямистите срещу САЩ през 2001 г.


Въпреки че някои представители на „въоръжената опозиция” напуснаха залата в знак на протест срещу подписа на Иран, повечето уважиха с присъствието си онова, което вече е тяхна съдба.


И трите държави – гаранти приветсваха „де-ескалацията” на конфликта в Сирия, който продължава седма година – от старта на „Арабската пролет”, довела до разрушаването на куп светски държави с цел превръщане в ислямистки халифати.


Документите не само бяха подписани, а през юли предстои трета конференция в Астана – столицата на Казахстан, който е най-големият приятел на Русия в Азия, а през това време експертните работни групи ще се събират за контрол на работата по споразумението на всеки две седмици, заяви домакинът и външен министър на Назарбаев – Кайрат Абдрахманов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.