Свързани новини

02.05.2017 11:37

Герджиков отчете свършеното от служебния кабинет

Видян 1150 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма принципна разлика между редовно и служебно правителство, заяви служебният премиер Огнян Герджиков, който отчита резултатите от работата на кабинета си.


„Мандатът на служебното правителство приключва. Следих коментарите за нашата работа. Автори на критиките са медиите. В това им е силата. Два бяха заявените приоритета – организацията на изборите и подготовката на председателството на Съвета на ЕС. Много често чувах, че служебното правителство има една единствена задача – подготовката на изборите“, започна отчета си Герджиков, цитиран от "Фокус".


Той подчерта, че изборите са били проведени при много добра организация, така че да няма никакви съмнения за манипулация, нечестност и неравнопоставеност.


Той отново заяви, че крайният егоизъм на БСП е попречил Деница Златева да стане министър в правителството на Бойко Борисов. Герджиков отбеляза единственото желание на бъдещия премиер - да я привлече и в своето правителство, за да продължи да работи за председателството на ЕС. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче заяви, че няма как кадри на партията, каквато е Златева, да влизат в кабинета на ГЕРБ.


Самата Деница Златева отчете напредък в подготовката на председателството, както и наваксване на известно закъснение по някои мерки. Тя изтъкна, че е приет и актуализиран План за подготовка с осем основни раздела. Има изготвен първоначален календар на събитията, одобрени са насоки за провеждане на различните мероприятия, предаде БТА.


Вицепремиерът изтъкна още, че са финализирани всички изисквания към НДК като основна сграда, където ще става председателството, дейностите са остойностени и следващият МС остава да вземе решение.


Приет е финансов план за председателството, като близо 50 млн. лева са предвидени за тази година. Стартирани са две обществени поръчки. Приета е комуникационната стратегия, която е била забавена, каза още вицепремиерът.


"Освен това е одобрена визуалната идентичност на българското председателство. Културната програма стартирахме от нула и проектът е финализиран, като одобрението й ще стане от редовното правителство", допълни Златева.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби