Свързани новини

29.04.2017 07:04

Румен Овчаров: Гергов реши да ме хвърли на кучетата

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата е повдигнала трето обвинение срещу бившия икономически министър Румен Овчаров. Това съобщи самият той пред bTV, часове след връчването на призовката.


От думите на Румен Овчаров не стана ясно в какво го обвинява прокуратурата. В документа се споменавало, че е призован да се яви в прокуратурата, за да му бъде предявено обвинение.


Той коментира и скандала в БСП, свързан с подалия оставка от ръководството на партията Георги Гергов заради организирана от него среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. Самият Гергов обяви, че атаката срещу него се диктува от Румен Овчаров.


"Корнелия Нинова сама поиска Георги Гергов да напусне Изпълнителното бюро на БСП. Аз само я посъветвах той сам да си подаде оставката, за да се избегне помията срещу партията", заяви Румен Овчаров.


„Георги Гергов реши да ме хвърли на кучетата. Нищо подобно, не съм участвал в такъв сценарий“, каза социалистът. „Това, което се е случило в кабинета на Георги Гергов в ЦУМ е паралелна държава. Не искам да казвам кой е прав между Сашо Дончев и главния прокурор. Тъжното обаче за нас е, че и в двата случая Георги Гергов е там. Той е посредникът на тези процеси“, коментира Румен Овчаров. По думите му, бизнесменът повтаря тезите на медийна група, а преди дни директно е заплашил Корнелия Нинова, че ще извади компромати срещу нея.


Румен Овчаров отрече обвиненията, че е масон и че е глава на енергийната мафия в България.


Досегашните две обвинения срещу Румен Овчаров са за престъпление по служба и безстопанственост.


Според прокуратурата през 2006-2007 г. в качеството си на министър на икономиката и енергетиката Овчаров е превишил правата и властта си като е дал разрешение на изпълнителния директор на "Мини Бобов дол" ЕАД да сключи договор за наем с частно дружество "Ораново". По този начин търговското дружество е придобило право да добива въглища. Това обаче е изключителна държавна собственост, твърди прокуратурата.


Второто обвинение е за това, че през 2007 г. той отново е нарушил служебните си задължения и е предложил на Министерския съвет невлязъл в сила концесионен договор отново на "Мини Бобов дол" да се сключи споразумение, от което са настъпили значителни вреди за дружеството. От тези действия на Румен Овчаров на търговското дружество не е изплатена концесионна такса в размер на 557 256 тона добити кафяви въглища. По този начин според прокуратурата е извършен неконтролиран добив на природни богатства.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а